kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Hayvan gubresiyle butan gazi uretiyor

Kahramanmarasli esnaf Mustafa Arabaci, hayvan gubresinden urettigi butan gazi mutfagindaki ocaga baglayarak, kullanmaya basladi

Kahramanmarasli esnaf Mustafa Arabaci, hayvan gubresinden butan gazi uretiyor. Bag-Kur'dan emekli olduktan sonra evde emekliliginin tadini cikaran 56 yasindaki Arabaci, televizyonda, Almanya'da hayvancilik yapan bir kisinin butan gazi uretip evinin mutfak ve isinma islerinde kullandigini izleyince, hemen kollari sivadi.

Yorukselim Mahallesi'ndeki evinin bahcesinde butan gazi uretmek icin projeler gelistirmeye baslayan Arabaci, uc metre boyunda bir havuz yaptirdiktan sonra komsularindan tenekeler dolusu gubre toplamaya basladi.

1.5 MILYARA MAL OLDU
Sulandirdigi gubreyle agzina kadar doldurdugu havuzun uzerine bir depolama tanki yerlestiren Arabaci, burada biriken gazi, bir hortum araciligi ile evindeki ocaga bagladi.

Evinin bahcesine kurdugu duzenekle butan gazi elde eden Mustafa Arabaci, projesini su sozlerle anlatiyor "Komsulardan toplayarak, havuzda topladigim gubreyi sulandirdim. Bir sure sonra gubreden buharlasan gaz, havuzun uzerindeki tankta toplanmaya basladi. Gazi hortum araciligiyla mutfaktaki ocaga bagladim ve ocagi yaktim. Komsularima da veriyorum."

Bahcesine kurdugu duzenekle butan gazi elde etmeye baslayan Mustafa Amca, sistem icin yaklasik 1.5 milyar lira harcadigini ifade etti. Arabaci, "Ilkel bir yontem de olsa urettigim gazi kullanmaya basladim" diye konustu.

Sirriberk ARSLAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir