kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Huzurevi starlari

Izzet Baysal Huzurevi'nin uc yaslisi, hayatlarinin ikinci evresinde kendilerine bambaska bir yasam kurdu. Huzurevinin ihtiyaclari icin klip, reklam ve sinema filmlerinde oynuyorlar

Izzet Baysal Huzurevi sakinlerinden Ulfet Bulca, Nurettin Ugurlu ve Nejat Ozyozgat, hem kendilerine hem de yasitlarina insan hayatinin 60'indan sonra da degisebilecegini, ayakta durulabildigi surece isteyen herkesin uretebilecegini kanitliyor. Izzet Baysal'in populer dort ismi, klip, reklam, sinema filminde oynuyor, yarisma programlarina katiliyorlar. Amaclari elbette ki "star" olmak degil. Tek dertleri kazandiklari paralarla 60 sakinin kaldigi huzurevinin ihtiyaclarini karsilayip, yuvalarini daha da yasanilir kilmak.

Huzurevinin "guz gulleri", ellerine gecen parayi son kurusuna kadar badana-boya, bakim, tamirat islerinde kullaniyor ya da arkadaslarini mutlu etmek icin rengarenk koltuklar icin harciyorlar.

65'INDE SOHRET OLDU
Nejat Ozyozgat 65 yasinda. Makine Muhendisligi yapan Ozyozgat, tam 8 kez evlilik yapmis. Hizli bir hayati olan Ozyozgat "kadinlar sayfasini" kapamis ama kendini farkli islere adamis. Yaklasik 1.5 yildir Izzet Baysal'da kaliyor. Bu sure icinde bircok reklam filminde, hep dede rolunu oynamis. Gazi Peynir ve Yogurtlari ile Kent Sekerleri reklamlari en bilinenleri. Ozyozgat'in peynir ve yogurt reklamlari Avrupa'da de gosterilmis. En buyuk hayali ise Kadir Inanir ya da Turkan Soray'in bir filminde oynayabilmek. 65'te sohretin basamaklarini tirmanmak onun icin zor olsa da "Ne yapalim artik. Hem bizim icin degisiklik oluyor hem de devletin yukunu biraz da olsa hafifletmeye calisiyoruz"diyor. Her gun cekimlere katilabilecek kadar enerjik oldugunu soyleyen Ozyozgat soyle konusuyor "Bir sahneyi 30 kez cekiyorlar. O zaman biraz yoruluyorum ama amacimiz insanliga ve arkadaslarimiza hizmet etmek. Bizim katkimiz devede kulak kalir.

YARISMALARIN DEMIRBASI
Kendini yarisma programlarina adayan 75 yasindaki Ulfet Bulca, tam 12 senedir huzurevinde kaliyor. Zamaninda Kars ve Ankara'da cografya ogretmenligi yapan Bulca, simdilerde ise "cok kazandiran" yarisma programlarinin demirbasi. Bir zamanlar Guner Umit'in sundugu Turnike ile 'Bana Sarkini Soyle' yarismasi ise bunlardan sadece birkaci. Bugune kadar kazandigi altin taki seti, para odulleri, tabak canagin hepsini huzurevi icin kullanmis. Birkac yil oncesine kadar yaptigi dikis nakis islerini satip elde ettigi geliri "yuvam" dedigi Izzet Baysal'in giderleri icin harcamis. "Gidebilecegimiz en son yer burasi" diyen Bulca, "Yarismalardan kazandiklarimin hepsini paraya cevirip, huzurevinin ihtiyaclari icin kullandim. Hepimiz buyuk bir dayanisma icindeyiz" seklinde konusuyor.

Pamuk Dede: Elimizdeki her sey huzurevine feda
80 yasindaki Nurettin Ugurlu, 148 ulkeyi gezip, Izzet Baysal'da konaklamis.

80 yasindaki Nurettin Ugurlu'yu, Falim sakizi reklamlarinin ak sakalli dedesi olarak tanidik. Gulen isimli sarkici ile Izzet Yildizhan'in klibinde oynayan Nurettin Dede, Gulben Ergen'in basrolunu oynadigi Marziye ile Orhan Gencebay'in bir filminde de rol almis. O ayni zamanda hava radarlarini Turkiye'de ilk monte eden kisi. Amerika, Ingiltere, Italya, Misir, Almanya gibi 148 ulkeyi dolasip, deniz ve hava radarlarinin kullanimi uzerine 16 diploma alan huzurevinin 'pamuk dedesi', Ingilizce, Arapca ve Italyanca biliyor.

"BIZ DUSKUN DEGILIZ"
O, 5 yildan bu yana televizyon reklamlarinin ve kliplerin vazgecilmezi. Karsimiza Dede Korkut, Hizir ve Ermis rollerinde cikan Ugurlu, huzurevi sakinlerinin gozbebegi. Dunyayi gezip dolasmasina ragmen Izzet Baysal'da gordugu saygi ve rahati hicbir yerde bulamadigini dile getiriyor. "Sakip Aga gelse yerimi vermem. Kliplerden kazandigim parayi kurusu kurusuna huzurevinin ihtiyaclari icin harciyorum. Bu yastan sonra parayi ne yapacagim ki? Burayi hepimiz cok sahiplendik. Darulaceze'dekiler gibi duskun olmadigimizi kanitlamaya da calisiyoruz."

Pervin METIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir