kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Uc yasinda iki kez olumu yendi

Kucuk kalbi iki kez ve 8 dakika sureyle duran 3 yasindaki Canan, hayata simsiki sarilip geri dondu

Uc yasindaki Canan'in kucuk kalbi iki kez toplam 10 dakika sureyle durdu, ama O, olumu yenmeyi basardi. Bursa'nin Yenisehir ilcesinde yasayan uc yasindaki Canan'i iki kez hayata donduren olay, Cumartesi gunu saat 14.00 siralarinda meydana geldi.

Yildiz Ailesi'nin kucuk kizi Canan, serin oldugu icin evlerinin girisindeki bodrumda oyun oynuyordu. Bir sure sonra Canan'dan ses seda gelmez oldu. Yasanan bu sessizlik, anne ve babasi calistigi icin Canan'in bakimini ustlenen babaannesi 73 yasindaki Naciye Yildiz'i tedirgin etti. Yasli kadin bodruma indi. Gordugu manzara korkunctu. Torunu yerde hareketsiz yatiyordu.

HEMEN HASTANEYE
Canan, babaannesi tarafindan cagirilan ambulansta, annesi Birgul Yildiz'in hizmetli, teyzesinin de hemsire olarak calistigi Yenisehir Devlet Hastanesi'ne dogru yola cikarildi. Ama ambulansa alindiginda Canan'in hayati fonksiyonlari sona ermis, kalbi durmustu. Ambulans tam bes dakika icinde hastaneye ulasti.

Bu arada ambulansta baslayan kalp masaji ile suni solunum Canan'in kalbinin tekrar atmasini sagladi. Ama gecen her saniye talihsiz cocugu adim adim olume yaklastiriyordu. Doktorlar bu durum uzerine, ilcede tam tesekkullu hastane bulunmadigi icin Canan'i Bursa'ya sevk etti.

BIR KEZ DAHA DURDU
Ambulans adeta ucarcasina yola cikti. Canan Yildiz, Bursa Sevket Yilmaz SSK Hastanesi'ne getirildiginde beklenmedik bir sey oldu ve kucuk kizin kalbi bir kez daha durdu. Acil servisteki doktorlar seferber oldu, Canan'in minik kalbine yine masaj yapip, elektro-sok uyguladilar. Canan bu cabalara da cevap verdi ve minik kalbinin sesi duyuldugunda acil servisi sevinc cigliklari doldurdu. Minik Canan, SSK Sevket Yilmaz Hastanesi'nden sonra U.U. Tip Fakultesi Hastanesi Beyin Cerrahi Klinigi'ne goturuldu. Canan'in tedavisi simdi bu hastanede devam ediyor. Yakinlari ise Canan Yildiz'in yogun bakimdan da kisa surede cikacagina olan inancla bas ucundan bir an olsun ayrilmiyor.

NEDENI ARASTIRILIYOR
Bu arada Bursa polisi de, hayata simsiki sarilan minik Canan'in basina gelenleri arastirmaya basladi.

Kucuk kizin oyun oynadigi bodrumun duvarina dayali bir merdivene tirmanmak istedigi ve yere dustugu sanildi. Ancak, kucuk kizin vucudunda dusmeye bagli bir iz, ya da morluk bulunmamasi bu ihtimali azaltiyor. Canan'in baygin olarak yattigi yerde bulunan elektrik kablosundan gecen elektrik akimina kapilmis olabilecegi de belirtildi.

Ismet ACAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir