kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Col sicaklari kapiyi caldi

Onumuzdeki haftadan itibaren tum Turkiye'de sicakliklar mevsim normallerinin uzerine cikacak

Turkiye'yi onumuzdeki hafta kavurucu sicaklar bekliyor. Hafta basindan itibaren bolgelerin hemen tumu yeni bir sicak hava dalgasinin etkisi altinda kalacak. Yurdun guney ve bati kesimlerinde 35 derecenin uzerinde sicakliklar bekleniyor. Bu hafta icinde Kuzeydogu Anadolu'da sicakliklarda dusus olacak. Halen Orta Karadeniz ve Dogu Anadolu'nun Kuzey Dogusu'nda suren saganak yagisla birlikte diger bolgelerde az bulutlu ve acik bir hava var. Bu hafta icinde belirgin bir nem artisi beklenmiyor. Ancak yine de mevsim normallerinin uzerinde sicaklik olacak.

1 HAFTA SONRA
Meteoroloji yetkilileri onumuzdeki uc gun icinde anormal bir sicaklik beklemiyor. Ancak asil sicaklarin onumuzdeki haftadan itibaren yasanacagini belirtiyorlar. Turkiye, onumuzdeki hafta basindan itibaren Akdeniz'i etkileyen Azor yuksek basinci ve Basra alcak basinci gibi sicak karakterli basinc sistemlerinin etkisinde kalacak. Hava sicakligi onumuzdeki hafta basinda mevsim normallerinin 4-6 derece uzerinde seyredecek. Ozellikle yurdun Guney ve Bati kesimlerinde 35 derecenin uzerinde sicakliklar bekleniyor. Yetkililer, mevsim normallerinin uzerinde seyredecek olan sicakliklardaki artis, rahatsiz edici boyutlarda olabilecegi uyarisinda bulunuyorlar.

Meteroloji Genel Mudurlugu Analiz Sube Muduru Mehmet Yayvan, sicakliklarin ozellikle Guney ve Bati bolgelerinde oldugunu belirterek, "Istanbul'da hafta sonuna kadar kavurucu sicaklik beklemiyoruz. Ama onumuzdeki hafta bu ilimizde hava sicakliklari 30-31 dereceleri gorebilir" dedi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir