kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


TEMA hem dogayi hem sagligi koruyor

TEMA, dogayi korumaya yonelik calismalarina yeni bir kol daha ekledi. Ekolojik tarim urunlerini piyasaya suren vakif, insan sagligini da koruma altina aldi

"Turkiye Col Olmasin" sloganiyla kollari sivayan TEMA Vakfi, bu konuda yapilacak her seyi arastirarak hayata geciriyor. Ekolojik tarim, coraklasmayi engellerken ekolojik tarim urunleri de sagligimizi koruyor. Hatali tarim tekniklerinin kullaniminin coraklasma da onemli rol oynadigini soyleyen TEMA Vakfi yetkililerinden Guven Tigli, "Ekolojik tarimin uygulanmaya baslamasiyla topraklarin cok daha uzun vadeli kullanilmasi ve insan sagliginin olumsuz etkilenmesinin onune gecilmesi mumkun olacaktir.

Bu nedenle TEMA Vakfi olarak, Ekolojik Tarim Felsefesini halkimiza anlatmak ve ic pazarda yayginlastirmak amaci ile 2000 yilinin ikinci yarisinda 11 cesit ekolojik urunle piyasaya ciktik. Su anda kayisi kiraz ve findik gibi 18 cesit ekolojik tarim urunumuz piyasada bulunuyor. En kisa zamanda tuketici taleplerini de dikkate alarak cesitlerimizi uc katina cikarmayi hedefliyoruz" dedi. Tigli, gunumuzde en cok sikayet edilen ve cevremizde sikca rastladigimiz kanser hastaliginin, birebir insanin dogasinda olmadigini soyleyerek soyle devam etti

COK SAGLIKLI
"Kanserin bircok sebebi oldugu gibi beslenmemizle de ilgisi oldugu bir gercek. Ekolojik urunlerde herhangi bir zirai ilac kalintisi bulunmaz. Urunler, dogal gubreler kullanilarak tamamen topragin icindeki minerallerle besleniyor. Bu nedenle ekolojik urunler cok daha saglikli oluyor. Uzun vadede baktigimizda ekolojik tarim urunleri cok daha pahali gozukmekle birlikte saglik harcamalariyla karsilastirildiklarinda cok daha ucuza geliyor."

TEMA Ekolojik Urunleri, sadece ic pazarda satiliyor. A tipi zincir market ve sarkuteriler araciligiyla dagitimi yapiliyor.

Ekolojik urun ne demektir?
Dogal dengeyi bozmadan, cevreyi kirletmeden, insanlara ve diger canlilara zarar vermeyen temiz urunler uretmeye ve tuketmeye yonelik amaclar cercevesinde gerceklestirilen uretim sistemine ya da uretim sirasinda suni gubre ve kimyasal ilac kullanmadan uretilen urunler ekolojik urun olarak tanimlaniyor.

Pinar SENGUL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir