kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Fransiz inadini kiran Turk

Fransiz Schneider Electric, 13 yildir Turkiye'de calisan Turhan Turhangil'i, en onemli uretim tesisi olan merkezinin genel mudurlugune getirdi

Bir Turk yonetici daha uluslararasi bir sirketin basina gecti. 13 yildir dunya elektrik piyasasinin en onemli isimlerinden Fransiz Schneider Electric grubunun Turkiye'deki fabrikalarinda calisan Turhan Turhangil, basarilariyla tutucu Fransiz patronlarin gozune girdi. Simdiye kadar ust yonetim kademesine Fransizlar'in disinda yonetici atamayan Schneider Electric, Turkiye'deki merkezinin genel mudurlugune Turhan Turhangil'i getirdi.

ODTU'lu makine muhendisi Turhan Turhangil'in sirketteki kariyeri 1990 yilinda basladi. Schneider Electric Turkiye'de calismaya baslamadan once ODTU'de arastirma gorevlisi olan Turhangil, sirketin basina atanmasinin kendisini sasirtmadigini soyluyor. Bundan sonra da ayni basariyi surdurmeyi hedefledigini belirten Turhangil, "Ben sadece calismayi dusunurum. Bir yerlere geleyim gibi bir dusunce de tasimam" diyor.

BU BIR EKIP ISI
Basarisinin ardinda bir ekip oldugunu da ifade eden Turhangil "Biz Fransizlar'a Turk yonetici ve calisanlarinin nasil bir ekip calismasi yaptigini ve neleri basardigini gosterdik. Onlar da bunu degerlendirdi" diyor.

Schneider Electric Ortadogu Merkezi Direktoru Jacques Billiard da bu atamanin grup icin Turkiye'nin onemini bir kez daha gosterdigini soyluyor. Schneider Electric'in 1999 yilinda aldigi bir kararla Turkiye'deki merkezini "core unit" ilan ettigini kaydeden Billiard, "Bu karar sonrasinda Bati Avrupa'daki pek cok uretim tesisi kapatilip bu uretim Izmir'deki fabrikalara kaydirildi. 2002 yili satis rakamlariyla Turkiye'deki tesislerde 74 milyon Euro'luk uretim yapildi ve bunun yuzde 50'si basta Fransa olmak uzere Italya, Almanya, Arjantin, Cezayir, Israil ve Turk Cumhuriyetleri'ne satildi" diyor.

Nevzat ATAL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir