kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Ronald Reegan'in Iran uzmani Michael Ladeen: Mollalarin sonu geldi

ABD'LI uzmanlara gore, Iran'da bir haftadir suren ogrenci hareketleri, ulkedeki Islami kurallara dayali teokratik idare icin sonun baslangici.

Bush hukumetine yakinligiyla bilinen American Enterprise Institute isimli dusunce kurulusunda calisan ve ABD eski Baskani Ronald Reagan'in danismanlarindan olan Iran uzmani Michael Ladeen, ogrenci hareketlerini SABAH'a yorumladi. Ladeen, "Artik devrim icin gerekli kosullar olustu. Gosteriler ulkenin her yerine yayildi. Bir kac ogrenci degil, toplumun her kesiminden insanlar var. En onemlisi, Iran'da her devrim Isfahan'dan baslamistir. Artik Isfahan'da da gosteriler var" dedi.

TARIH TEKERRUR EDER
Ladeen, Iran'da geleneksel olarak hukumetlerin sokak eylemleri sonunda devrildigini belirterek, "Iran tarihinde hep gostericiler hukumet konagi onunde toplanir, hukumet gider. Bugun Tahran'da bir grup kadin carsaf yakti. En onemlisi, 150 universite hocasi imzaladiklari ortak bir metinle hukumetin Tanri adina konusamayacagini soyledi" diye konustu.

Washington'un Iran'a yonelik mevcut sert tavrini surdurmesi gerektigini belirten Ladeen, "Iran halkini desteklemenin tek yolu bu. Orayi isgal edemeyiz. Zaten rejim kendi icinde cokuse girdi. Orduya olan guven kayboldu. Gostericilerin bir dovenlerin bir bolumu, Afganistan'dan kacan Arap asilli mucahitler" tespitini yapti. "Medeni dunyadan herkes, Iran halkinin ozgurluk mucadelesini desteklemeli" diyen Ladeen, "Ogrenciler isterse onlara uydu telefonu, laptop ve diger malzemeleri vermeye haziriz" vaadinde bulundu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir