|
 |
|

Bizi baştan yarat
F.Bahçe Başkanı, Alman teknik adamla tam 7 kez bir araya geldi. Daum'un tüm şartlarına "Evet" diyen Yıldırım, "Bu takımda her şey var. Sana sadece helvayı yapmak kalıyor" dedi
İki aylık bekleyiş bitti
Gelecek sezon Fenerbahçe'yi çalıştaracak teknik direktör resmen açıklandı Christoph Daum. Alman hoca dünkü yönetim kurulu toplantısında yapılan oylamada 11 kabul, 3 ret oyuyla sarı-lacivertli takımın başına getirildi. Başkan Aziz Yıldırım, listedeki tüm adaylarla sadece birer kez görüşürken, Daum'la 7 kere bir araya geldi. Başkan, Daum'a yaptığı ilk görüşmeden sonra, Alman hocayla birlikte geleceğe dönük planlar yaptı ve şimdi bunları hayata geçirmeye çalışıyor.
"Tek patron benim"
Daum, bu görüşmeler sırasında Aziz Yıldırım'ın önüne iki şart koydu. Bunlardan iki takımla ilgili konularda tek patronun kendisi olacağı şeklindeydi. Ayrıca gelecek sezonun kadrosunu kurmak için bütçeyi sordu ve oldukça kabarık bir transfer listesini Aziz Yıldırım'ın önüne koydu. Bu sezon takımın başarısızlığı nedeniyle sıkıntılar yaşayan Yıldırım ise hiç düşünmeden bunları kabul etti ve Alman hocaya, "Bizde her şey var. Genç oyuncularımız, taraftarlarımız, stadımız, tesislerimiz, paramız... Sana sadece helvayı yapmak kalıyor. Fenerbahçe'nin başına gel ve bizi baştan yarat" diyerek göreve davet etti.
4 hoca yarıştı
F.Bahçe yönetimi de bu koşullar altında ve sayısı oldukça fazla olan hoca adaylarını seçmek üzere toplandı. Toplantıda Daum'un yanısıra Fernandez, Schaefer ve Camacho'nun isimleri ortaya atıldı. Daha sonra oylamaya geçildi. Kapalı oyla yapılan seçime başkan Yıldırım da katılmadı. Sonunda oylar sayıldı ve Christoph Daum, 14 yöneticiden 11'nin desteğini alarak Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirildi. Toplantı sonrası açıklamayı, istifa eden basın sözcüsü Atilla Kıyat'ın yerine başkan Aziz Yıldırım kendisi yaptı.
Deniz DERİNSU
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|