|
 |
|

ÖMER LÜTFİ METE
Büyük kanıt ve Büyükanıt
Türk medyasına "iliştirilmiş" küresel çete memurları ve gönüllüleri,
Genelkurmay İkinci Başkanı Büyükanıt'ın "Küreselleşme ve Uluslararası Güvenlik" sempozyumundaki konuşmasını sorguluyor
"TSK Üçüncü Dünyacı mı?"
Bu küreselleşmiş solcu döküntülerinin lügatinde "Üçüncü Dünyacı"lığın neden ve nasıl aşağılayıcı bir sıfat olduğuna şimdilik- takılmayalım ve "derin okuma deneyleri"ne biraz daha "kökten" eğilmeye çalışalım
Belli ki bu suçlama ile "Türkiye'yi dünyanın üçüncü liginde tutma"yı kastediyorlar. Oradan da askere "yeryüzünün efendisi" adına inceden tehdit savuruyorlar.
Ne var ki, bu "iliştirilmiş" zevat, muazzam harici dayılarına ve işbirlikçilerine rağmen yine de doğal ödleklik ile malul bulundukları için bunu evire çevire söylüyorlar. "TSK gerçekte küreselleşmeye tamamen karşı ama bunu açıkça söyleyemiyor" demeye getiriyorlar.
"İliştirilmiş" zevatın haklı oldukları bir nokta var
Asker, gerçekten de çok fazla "diplomatik" bir üslup kullanıyor.
Yalnız; bu metinler sadece "diplomatik" değiller.
Yarasalar rahatsız
Özellikle Özkök'ün, reddedilen tezkereden sonraki açıklaması ile Büyükanıt'ın son konuşması; aynı zamanda ciddi birer "çap" göstergesidirler. Hazindir ki, halen vitrinde bulunan siyasilerde bu kıvam ve vukufa zor rastlarsınız. Tam da "tanımın tanımı"ndaki gibi, "söylenmesi gerekeni içeren, gerekmeyeni dışarıda bırakan" bildirimlerle karşı karşıyayız. Gittikçe daha kuvvetle inanıyorum ki, Özkök ve Büyükanıt; on yıllardır asker veya sivil kadrolarda pek sık göremez olduğumuz "seçkin devlet adamlığı kumaşı"na sahipler.
Beklediğim gibi bu kaliteden rahatsız olanlar dillerini bilemeye başladılar. Söylemek istedikleri pek açık
"TSK Üçüncü Dünyacı olduğunu dolaylı biçimde ortaya koymuştur."
Bu "iliştirilmiş" zevat böylece ihbarda bulunuyorlar
"Dikkat edin; şu anki Genelkurmay Başkanı ve İkinci Başkanı; gerçekte sinsi birer ABD karşıtıdırlar."
Hiç kıvırmaya gerek yok; güncel bir ideoloji olarak küreselleşmeye karşı çıkmak, öncelikle ABD'ye karşı çıkmaktır.
Siz; "Aksini söyler gibi olmasına rağmen TSK'nın bugünkü yönetimi küreselleşmeye karşıdır" demeye getirirseniz, bu bir ihbardır ve hiç de şaşırtıcı değildir. Askeri Şura ayı yaklaşırken böyle başka manevralar da göreceğiz.
Arkası gelsin
Onlar öyle ihbar ededursun, herhangi bir merkezin "dünya egemenliği" oyununa karşı çıkan herkes için bu gelişme olumludur Demek ki, NATO ilkeleri ile yetişmiş kadrolar arasından küreselleşmeyi ciddi şekilde sorgulayabilenler çıkmaktadır... O NATO ki, gerçekte bugün "küreselleşme" denen sürecin gizli yönlendiricileri tarafından oluşturulmuştur. Bu kadrolar içinden, dolaylı söylemle de olsa "oyun"u sorgulayanların çıkması, bütün gezegen ve bütün insanlık için umut ışığıdır. Türkiye adına daha fazlasını umabilmemiz için Özkök'le beraber askerde görmeye başladığımız geniş çerçevede sorgulayıcı bakışın, içe dönük eleştiriyi de kurumlaştırabilmesi gerek. Açıkçası askerin bugüne kadar vermekten sakınamadığı "siyasi resim" de sorgulanmalı. Ordu, siyasi hayatımızda sık sık büründüğü "Resmi İdeoloji Partisi" kıyafetinden tamamen arınmalı.
Asker her şeyi sorgulayabilir; kendini sorguladığı ve başkalarınca sorgulanmayı göze alabildiği takdirde.
Küresel çetenin nefret ettiği bu enerji Özkök ve Büyükanıt'ta okunuyor.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|