Doğru beslen kafan çalışsın
İngiliz Beslenme uzmanı Lorraine Peretta'nın 'Beynin Gıdası' adlı kitabı yediklerimizle zeka düzeyimiz arasındaki ilişkiyi ortaya çıkardı
İngiltere'de piyasaya çıkan bir kitaba göre yediklerimizle zeka düzeyimiz arasında doğrudan bir ilişki var. Hamburger, pizza, çikolata gibi zararlı yiyecekler, kafein, içki ve sigara beynin çalışmasını engellerken, B vitaminleri, karbonhidratlar, taze meyve ve sebzeler zihni açıyor... Beslenme Uzmanı Lorraine Peretta'nın "Beynin Gıdası" adlı kitabına göre, beynin çalışmasında vücuttaki şeker düzeyi kilit rol oynuyor. Kandaki glikoz enerjiye dönüşerek hem vücuttaki kasları hem de beyni besliyor.
ÖĞLE YEMEĞİNİ İKİYE BÖLÜN
Kitaba göre parlak bir zeka için düzenli ve ölçülü yemek çok büyük önem taşıyor. Peretta'ya göre ideali öğle yemeğini saat 12.00 ve 14.00'te yenecek iki öğüne bölmek. Şeker, alkol, kafein gibi maddelerin aşırı tüketilmesi vücuda bir anda çok fazla miktarda enerji girmesine yol açıyor. Bu da beynin çalışmasını kesintiye uğratıyor. Proteinler ve karbonhidratların da aynı şekilde ölçülü tüketilmesi gerekiyor. Bu nedenle ertesi gün sınava girecek öğrencilerin bu tür maddeleri tüketirken aşırıya kaçmaması gerekiyor... Peretta, kitabında yiyeceklerin nasıl pişirilmesi ve saklanması gerektiği konularında da yararlı tavsiyelerde bulunuyor.
|