kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Doğru beslen kafan çalışsın

İngiliz Beslenme uzmanı Lorraine Peretta'nın 'Beynin Gıdası' adlı kitabı yediklerimizle zeka düzeyimiz arasındaki ilişkiyi ortaya çıkardı

İngiltere'de piyasaya çıkan bir kitaba göre yediklerimizle zeka düzeyimiz arasında doğrudan bir ilişki var. Hamburger, pizza, çikolata gibi zararlı yiyecekler, kafein, içki ve sigara beynin çalışmasını engellerken, B vitaminleri, karbonhidratlar, taze meyve ve sebzeler zihni açıyor... Beslenme Uzmanı Lorraine Peretta'nın "Beynin Gıdası" adlı kitabına göre, beynin çalışmasında vücuttaki şeker düzeyi kilit rol oynuyor. Kandaki glikoz enerjiye dönüşerek hem vücuttaki kasları hem de beyni besliyor.

ÖĞLE YEMEĞİNİ İKİYE BÖLÜN
Kitaba göre parlak bir zeka için düzenli ve ölçülü yemek çok büyük önem taşıyor. Peretta'ya göre ideali öğle yemeğini saat 12.00 ve 14.00'te yenecek iki öğüne bölmek. Şeker, alkol, kafein gibi maddelerin aşırı tüketilmesi vücuda bir anda çok fazla miktarda enerji girmesine yol açıyor. Bu da beynin çalışmasını kesintiye uğratıyor. Proteinler ve karbonhidratların da aynı şekilde ölçülü tüketilmesi gerekiyor. Bu nedenle ertesi gün sınava girecek öğrencilerin bu tür maddeleri tüketirken aşırıya kaçmaması gerekiyor... Peretta, kitabında yiyeceklerin nasıl pişirilmesi ve saklanması gerektiği konularında da yararlı tavsiyelerde bulunuyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır