
Karanfil Böreği
Birinci yufkayı serip üzerine sütü ve sıvıyağı fırça yardımı ile sürelim. İkinci ve üçüncü yufkayı, birincinin üzerine serip aralarına ve son yufkanın üzerine de süt ve sıvıyağ sürelim. Kalıplardan daha büyük bir bardak ya da kase yardımı ile üst üste dizdiğimiz yufkalardan 16 tane yuvarlak parçalar kesip çıkaralım.
Kalıpları margarinle yağlayıp, un serpiştirelim. Unun fazlasını silkeleyelim. Yuvarlak kesilmiş olan parçaları kalıplara yerleştirelim. Peyniri ezip içine yumurta akını ilave edelim ve karıştıralım. Kalıptaki yufkaların ortasına peynirli malzemeyi yerleştirelim. Üzerine tekrar 3 yufka üst üste olduğu halde kesilen başka bir yuvarlak parça yerleştirelim. Yufkaların uç kısımlarına 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırılmış umurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Börekleri kalıplardan çıkarıp servis yapalım.
Malzemeler
* 3 adet (geniş boy) yufka
* 1 çay bardağı süt veya su
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 100 gram beyaz peynir veya çökelek
* 1 adet yumurtanın akı
* Küçük tart kalıpları veya muffin kalıpları
* Üzeri için:
* 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet yumurtanın sarısı
Emine BEDER
|