Aşkın şarabını Beyoğlu'nda iç
Son dönemin gözde içkisi şarap. İstanbul'da birbiri ardına açılan şarapevleri dolup taşıyor. İşte haftasonunda şarap yudumlamak isteyenler için üç ayrı seçenek
Trakya kaşarı şarapsız olmaz
Andon için genel olarak kompleks bir eğlence merkezi tanımını kullanmak yanlış olmaz. Türk üreticilerin ürettiği seçme şarapların tamamına yakınını Andon'da bulmanız mümkün. Ayrıca Fransız, Avustralya, California, İtalyan ve İspanyol şarapları da kavlarında mevcut. Zengin bir yemek mönüsü bu lezzetli şaraplara eşlik ediyor. Mekanın arka kısmındaki taş fırında Trakya kaşarı ve taze otlu pideden soğan ve mantarlı pideye kadar değişik pide çeşitleri yapılıyor. Andon (0212) 251 02 22
Bir şarapevi klasiği: Pano
Pano, Beyoğlu'nun hatta İstanbul'un en eski mekanlarından biri. Yüzyıllık mazisiyle büyük ilgi görüyor. Beyoğlu'nu ve şarabı seven herkes bir kez Pano'ya uğramadıysa "şarapçı" değildir. 1990 yılında kapanan Pano, Beyoğlu'nun ünlü mekanlarından Cumhuriyet Meyhaneleri'nin de sahibi olan Fevzi Büyükerol tarafından restore edilerek yeniden doğdu. Sanat dünyasından da pek çok ünlü ismi ağırlayan mekanda, bira seçenekleri de var. Son dönemin modası şarapevleri trendinin öncüsü olan mekanda, yiyecek mönüsü de zengin. Pano (0212) 292 66 64
Balkan müziği eşliğinde içelim
Çiçek pasajının girişinde yer alan Şarabi, en popüler şarapevlerinden biri. Cenevizliler döneminde Tophane'den buraya kadar uzanan su geçidinin sarnıç kısmı, mekanın altı katını oluşturuyor. Üst kattan da, İstiklal Caddesi'nin izlemeniz mümkün. Zengin şarap mönüsünde Doluca'nın en iyi fıçılarından seçilmiş hafif şaraplara, Boğa Kanı, Ankara Şarabı, Kalecik Karası'nın yanı sıra yöresel şarap meraklıları için Bozcaada, Bortaçina gibi lezzetlere de yer veriliyor. Mengen yöresi sucuk ve peynir çeşitlerinden oluşan tabak, Uzakdoğu mutfağından örnekler de var. Şarabi (0212) 244 46 09
|