kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aşkın şarabını Beyoğlu'nda iç

Son dönemin gözde içkisi şarap. İstanbul'da birbiri ardına açılan şarapevleri dolup taşıyor. İşte haftasonunda şarap yudumlamak isteyenler için üç ayrı seçenek

Trakya kaşarı şarapsız olmaz
Andon için genel olarak kompleks bir eğlence merkezi tanımını kullanmak yanlış olmaz. Türk üreticilerin ürettiği seçme şarapların tamamına yakınını Andon'da bulmanız mümkün. Ayrıca Fransız, Avustralya, California, İtalyan ve İspanyol şarapları da kavlarında mevcut. Zengin bir yemek mönüsü bu lezzetli şaraplara eşlik ediyor. Mekanın arka kısmındaki taş fırında Trakya kaşarı ve taze otlu pideden soğan ve mantarlı pideye kadar değişik pide çeşitleri yapılıyor. Andon (0212) 251 02 22

Bir şarapevi klasiği: Pano
Pano, Beyoğlu'nun hatta İstanbul'un en eski mekanlarından biri. Yüzyıllık mazisiyle büyük ilgi görüyor. Beyoğlu'nu ve şarabı seven herkes bir kez Pano'ya uğramadıysa "şarapçı" değildir. 1990 yılında kapanan Pano, Beyoğlu'nun ünlü mekanlarından Cumhuriyet Meyhaneleri'nin de sahibi olan Fevzi Büyükerol tarafından restore edilerek yeniden doğdu. Sanat dünyasından da pek çok ünlü ismi ağırlayan mekanda, bira seçenekleri de var. Son dönemin modası şarapevleri trendinin öncüsü olan mekanda, yiyecek mönüsü de zengin. Pano (0212) 292 66 64

Balkan müziği eşliğinde içelim
Çiçek pasajının girişinde yer alan Şarabi, en popüler şarapevlerinden biri. Cenevizliler döneminde Tophane'den buraya kadar uzanan su geçidinin sarnıç kısmı, mekanın altı katını oluşturuyor. Üst kattan da, İstiklal Caddesi'nin izlemeniz mümkün. Zengin şarap mönüsünde Doluca'nın en iyi fıçılarından seçilmiş hafif şaraplara, Boğa Kanı, Ankara Şarabı, Kalecik Karası'nın yanı sıra yöresel şarap meraklıları için Bozcaada, Bortaçina gibi lezzetlere de yer veriliyor. Mengen yöresi sucuk ve peynir çeşitlerinden oluşan tabak, Uzakdoğu mutfağından örnekler de var. Şarabi (0212) 244 46 09



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır