Gonca böreği
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayalım. Soğuyunca soyup, rendeleyelim. Yufkalardan birini masaya serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim.
Diğer yufkayı ilk yufkanın üzerine serip tekrar yağlayalım. Rendelenmiş patatesi yufkanın üzerine serpelim. Sırasıyla üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, küçük küpler halinde doğranmış hindi salamı ve kekiği ilave edelim. Yufkayı rulo haline getirelim. Ruloyu temiz bir naylona sarıp buzlukta bir müddet mekletelim. Buzlukan çıkardıktan sonra ruloyu 2 parmak eninde dilimler halinde keselim. Yağlanmış tepsiye dizip fırına verelim. 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
4 kişilik
* 2 adet yufka
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı ketçap
* 2 dilim hindi salamı
* 2 adet patates
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kekik, tuz
Bugün ne pişirelim
Mercimek çorbası, Gonca böreği, Profiterol
Emine BEDER
|