Körili tavuk suyu çorba
Soğanın kabuklarını soyalım. Küp şeklinde doğradığımız soğanı, sıvıyağda pembeleştirelim. Ardından üzerine tavuk suyunu ekleyip, kaynamaya bırakalım.
2 Bu arada ayrı bir kapta yumurta sarısını, sütü, unu ve köriyi, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım. 3 Bu karışımı kaynamakta olan çorba suyuna, azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Karıştırmaya ara vermeden, çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alalım. Bir tavaya tereyağını alıp, eritelim. Üzerine kırmızı biberi ekleyip ateşten alarak çorbanın üzerine gezdirelim. Arzuya göre çorbanın üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapalım.
4 kişilik
* 1 adet orta boy soğan
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* İki buçuk su bardağı tavuk suyu
* 1 adet yumurtanın sarısı
* Bir buçuk su bardağı süt
* 1 kahve fincanı un
* 1 çay kaşığı köri
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* Yarım çorba kaşığı tereyağı
* 1 demet dereotu
Emine BEDER
|