Davula vur derdini unut
Dünyanın en önemli ritim ustalarından Okay Temiz, atölyesinde verdiği ritim derslerine katılanları sıkıntılarından arındırıyor, onlara hayatın ritmini ve heyecanını yakalatıyor.
Müzik... Paylaşım, huzur, yoğun ve yorucu olandan vücudun ve beynin arınması, sinerji oluşturmak ve notaların vuruşların yaydığı tutkuyu hissetmek. Yaşarken baş etmekte zorlandığımız hayatın ritmini avuçlarımızda bulmak ve ona yön vermek. Düşüncesi bile rahatlatıcı, bunu yaşamak ise ulaşılmaz değil. Tüm bu anlatılanlar, ünlü caz ve vurmalı çalgılar sanatçısı Okay Temiz'in kurduğu Ritim Atölyesi çalışmaları esnasında bizzat yaşayabileceğiniz anlar.
Bundan üç yıl önce Okay Temiz'e hayran dört kadının özel isteğiyle başlayan Okay Temiz Ritim Atölyesi, bugün 200'den fazla öğrencisiyle yaşamını sürdürüyor. Ortak noktaları ritim, heyecan ve paylaşım olan onlarca öğrenci her hafta düzenli olarak bir araya geliyor. Atölyenin müdavimleri arasında kimler yok ki; bilgisayar mühendisleri, halkla ilişkilerci, lise öğrencisi, diş hekimi, dansöz, fotoğrafçı ve daha niceleri...
Düşünceleri hep aynı; hayatın ritmini heyecan ve tutkusunu yakalamak, bir de dertlerinden, sıkıntılarından uzaklaşmak.
DARBUKANIN SUÇU YOK
Okay Temiz'in ders verdikleri arasında ilginç gruplar da bulunuyor. Hill Side'de 15 kişiye ritim dersleri vermeye başlayan Okay Temiz, Turkcell, TED Koleji, Özel İstanbul Koleji, Microsoft'un yurtdışı yöneticileri ile de ritim konusunda biraraya geliyor. "Darbukanın kötü bir mazisi var suyu çıkmış bir alet" diyor Okay Temiz ve katılanların "Bunu mu çalacağız?" tepkilerini izah ederek işe başladığını anlatıyor. Okay Temiz, "Darbuka dürüst bir alet. Bu ülkede bunu çalanlarda dürüstlük yok. Dürüst çalmıyorlar. İzah ediyorum. Zaten derse gelenler istekli geliyorlar ve kabulleniyorlar" diye konuşuyor.
Recai KÖMÜR
|