kapat
28.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Enerji hovardalığı

Futbolda başarı takımın ülkesi ve kulübün ekonomik yapısı ile orantılıdır. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri, Liverpool, Barcelona ve Roma'ya bakın. İngiltere, İspanya ve İtalya gibi, hem milli takımlar hem de kulüpler düzeyinde Avrupa'nın en saygın ülkeleri. Ekonomik zenginlikleri sayesinde kadro yapıları da G.Saray'ın çok ilerisinde...

Bu tabloda G.Saray'ın bu gruptaki başarılarının tek nedeni sahadaki mücadeledir. Futbolcuların yüreklerini sahaya yansıtıp savaşmaları aradaki değer farkını eşitlemiştir. Ama "Bunlarla eşitiz" deyip olası galibiyetleri engelleyen yanlışları görmemezlikten gelemeyiz. Bu, hem hayalcilik olur, hem de hüsran getirir.

G.Saray, bu gruptaki 4 maçta da hep 60. dakikadan sonra zorlandı. Disiplinden uzaklaştı. Kabuğuna çekildi. Sonuçta, puan farkıyla lider olacakken üçüncü sırada kaldı. Futbolcuların telaşı, heyecanı, panik içinde hareket etmeleri, beyinlerini güçleriyle aynı oranda oyuna katamamaları beraberliklerle yetinilmesine yol açtı.

G.Saraylı futbolcular belli dönemlerde güç olarak rakiplerinden üstünler. İlk devrelerde topsuz oyuncuların hareketliliğiyle tek paslarla topun çevrilmesi üstünlük sağladı. Ama dakikalar ilerledikçe disiplinden ve sistemden uzaklaşılması, daha çok defansa çekilip orta alanın rakibe bırakılması sonucunda oyundan kopuldu. Futbolcular rakibi ve topu kovalamaktan zamanla güçsüzleşti. Kazanılan toplarda diğer oyuncular hareketsizleştikçe, boş alana kaçmadan rakibin hemen yanında pas istedikçe top kayıpları çoğaldı. Ve topun kazanılması için tekrar efor sarfedildi. Bu kısır döngüye hiçbir takım dayanamaz. Enerji tasarrufu sağlayabilmenin tek yolu alan daraltmak.

Roma'da yara almayın

G.Saray defansı, top çıkışlarında, Mondragon'un degajlarında yürüyerek rakip kaleye yöneldiği için orta alanda büyük boşluk doğuyor. Defans, önündeki bloğa daha yakın hareket etmeli.

Zorlu grupta iki maç kaldı. Çeyrek finale kimin çıkacağı belki son dakikalara kadar netleşmeyecek. Lucescu'nun başarılı olduğu defans sistemiyle Roma'da 1 puan alınabilir. Ama bu maçta yara almamak gerek. Geçmişte lüzumsuz itirazlar, rakiple uğraşma gibi sebeplerle görülen gereksiz kartlar takıma büyük zarar verdi. Bunun İtalya'da tekrarı, final olabilecek Barcelona sınavına da yansır. G.Saray, sakatları dışında tam kadro çıkabilirse Barcelona karşısında İstanbul'da üç puanın favorisidir. Tabii, yukarıdaki hataları tekrarlamamak kaydıyla...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır