kapat
28.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
600 bin liralık ayıbı temizleyin

F.Bahçe'de haftasonu kongre var ve başkan Aziz Yıldırım tek aday. Karşısına şu ana kadar çıkan biri de yok. Yani kongre öncesi başkan belli, yönetimi belli... Yeni yönetimde bir-iki değişik isim olacaktır. Zira özel işleri nedeniyle görevi bırakacak olanlar var. Mesela Uğur Dündar gibi. Ama F.Bahçe için mühim olan yapılan güzel şeylerin devam etmesi.

Bence bu kongrenin en önemli kısmı şu: Yönetim yıllık üye aidatının, 600 bin liradan 50 milyona çıkarılmasını istiyor. Ama buna birtakım muhalif sesler yükseliyor.

Önerim şu: F.Bahçe Kulübü'nün üyesi yılda 600 bin lira ödemesin. Bir simit parası kadar olmasın bu rakam. Belki 50 milyon da çok, aslında çok da değil. Zira ayda 4 milyon bugün bir paket sigara parası. F.Bahçe'ye seven insanlar bunu versin.

Ayrıca buna neden karşı çıkıldığını anlamak mümkün değil. Kim karşı çıkıyor? Gruplar. Zira gruplar güçlerini göstermek için üye aidatlarını yatırırlar, parayı da zengin bir başkan adayı bulup ona ödetirler. Bunlarla oy toplayacaklarını zanneder ve toplarlar da. Ama artık düzen değişti. F.Bahçe, eski F.Bahçe değil.

F.Bahçe'yi düşünün
Gruplar kendi menfaatleri için kulübü küçültmeye çalışmasınlar. Esasında F.Bahçe gibi bir kulübün yıllık aidatını 50 milyon lira bile kurtarmaz. F.Bahçeliler artık gruplarını değil kulüplerini düşünsün. Bir başka teklif yapayım: Kulüpte 50 senesini doldurmuş olan üyeler aidat ödemesinler. Bunların sayısı 300-400'ü geçmez ve F.Bahçe'ye 50 senesini vermişlerse, bu kulüp için çalışmışlarsa ödemesinler bu parayı.

O zaman ne farkeder ki? 8 bin kongre üyesi olan kulüpte 300-400 kişi de aidat ödemesin. Bir de üyeler kulüplerine sahip çıksın. İş neredeyse, 'Aidatları biz ödemeyelim devlet ödesin'e gelecek.

Sonuçta muhakkak birileri ödüyor bu paraları ama oy için ödüyor. Bu düzen artık kalksın. Herkes seve seve aidatını ödesin. Ayrıca bazı üyeler de, kendilerinden habersiz olarak aidatlarının ödenmesinden müthiş rahatsızlık duyuyor.

F.Bahçe eğer bir Dünya Kulübü olmak, devlerle mücadele etmek istiyorsa ve Şükrü Saracoğlu Stadı gibi, Samandıra gibi tesisler yapıyorsa bu 600 bin liralık aidattan kurtulması lazım. Aslında aidat bir şey ifade etmiyor ama kulübün şanına. Büyüklüğüne yakışan bir şey olmalı. F.Bahçe gibi bir kulübün üyesinin yıllık 600 bin lira ödemesine kahkaha ile gülerler...

Duyduğuma göre gruplar birleşip, aidatın 15 milyon olmasını isteyecekmiş. Yani 4 milyon lira yerine ayda 1 milyon 250 bin lira olmasını istiyorlar. Sorarsan hepsi F.Bahçe için ölüyorlar ama iş icraata gelince verdikleri değer bu işte...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır