kapat
28.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

400 milyar lira bulursa Sultan evine kavuşacak

Rüçhan Adlı'nın torunlarıyla mahkemelik olan Türkan Şoray, oturduğu 1 trilyon 100 milyarlık villayı satın alabilmek için şimdiye kadar 700 milyar lira biriktirdi
Bir yıl önce tam da bugünlerde, geçmişi bir gölge gibi dikilmişti Türkan Şoray'ın karşısına. 22 yılını paylaştığı Rüçhan Adlı'nın torunları, Türkan Şoray'ın Bebek sırtlarındaki tripleks villasında hak iddia ederek mahkemeye gitmişlerdi. Bu gelişmenin ardından 22 yıllık bir beraberliğin gizli kalmış sırları da bir bir açığa çıktı. Şoray'ın ifadesine göre bu villanın yeri 1979 yılında alınmış ve sonrasında da inşaatına başlanmıştı. Şoray yıllarca biriktirdiği her kuruşu bu eve yatırarak inşaatı yükseltmişti. Ancak 1983 yılında hayatına Cihan Ünal girip de onunla evlilik kararı alınca, o güne dek yaşamını paylaştığı Rüçhan Adlı'nın isteği üzerine evin yarısını ona devretmişti. Ardından da Adlı evin kaba inşaatını tamamlamış ve orada yaşamaya başlamıştı.

ALTLI ÜSTLÜ OTURDULAR
Ancak olayların seyri Türkan Şoray'ın Cihan Ünal'dan boşanmasıyla değişmişti. Küçücük bir dairede oturuyordu Şoray. Ve yıllarca yaşamını paylaştığı Rüçhan Adlı'nın, "Gel bu evde birlikte oturalım. Sen üst katlara yerleşirsin" önerisini kabul etmişti. Rüçhan Adlı ölene kadar da o evde altlı üstlü oturdular.

Ne var ki geçtiğimiz yıl, Rüçhan Adlı'nın mirasçısı olan oğlunun ölmesinin ardından torunları Faruk Rüçhan ile Mustafa Gökhan Adlı mahkemeye gittiler ve evden hak talep ettiler.

Sonunda bilirkişinin incelemesiyle villaya 1 trilyon 100 milyar değer biçildi. Anılarla dolu bu ev 1 Nisan 2002 tarihinde 1 trilyon 100 milyar liradan açık arttırmaya sunulacaktı. Ve belki de açık arttırmada ev belirlenen bu bedelin iki katı ya da daha fazlası bir fiyatla satılacaktı. Sonuçta evi bırakmak istemeyen Türkan Şoray, Adlı'nın torunlarına hayli yüklü bir meblağ ödemek zorunda kalacaktı.

KRİTİK GÜN 1 NİSAN 2002
Ancak bu gelişmelerin ardından Türkan Şoray iyice düşündü taşındı ve açık arttırma öncesinde Adlı'nın torunları ile anlaşıp 1 trilyon yüz milyarlık bedeli ödemeyi kabul etti. Para biriktirmek için sürekli çalışan Türkan Şoray'ın ev için gereken paranın 700 milyarlık bölümünü tedarik ettiği, kalan 400 milyarı ise banka kredisi yoluyla halledeceği söyleniyor.

Torun Gökhan Adlı ise Türkan Şoray'ın bu parayı vermesi durumunda 1 Nisan'ı beklemeden anlaşmazlığı halledebileceklerini söylüyor. Adlı, Türkan Şoray'ı her zaman çok sevdiklerini, ona asla saygısızlık etmek istemediklerini sadece yasal hakları için mücadele ettiklerini de belirtiyor.

Gökhan Adlı'nın avukatı Osman Hacıbekiroğlu da; "Satıştan önce önce hissedarlar aralarında anlaşırsa olay bitiriliyor. Davalı taraf icra dairesine olan başvurusunu geri alıyor ve anlaşma sağlanıyor" diyor.

Adlı'nın torunları anlaşmaya hazır
Rüçhan Adlı'nın torunları Faruk Rüçhan ve Mustafa Gökhan Adlı, Türkan Şoray'ı üzmek istemediklerini, parayı toparlarsa anlaşmaya hazır olduklarını söylüyorlar. 400 milyar lirayı bulmak için Sultan'ın önünde bir ay kadar bir süre daha var.

Sinan ÖZEDİNCİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır