kapat
28.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tübitak'ın kitaplarına dikkat

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (Tübitak) yayınladığı popüler bilim kitaplarının fakında mısınız? Uzun süre bu alanda "Bilim ve Teknik" dergisi ile yetinen kurum, son yıllarda büyük bir atağa geçti. Gayet ilginç kitaplar yayınlıyor.
Neler yok ki bu kitapların konuları arasında: Genetik, mühendisliğin gelişimi, matematiğin günlük yaşama uygulanması... Son dönemde bilimsel açıdan ilginizi çekecek hemen her alanda bir Tübitak kitabı var. Onunla ilgili olan kitabı okuduğunuz zaman, örneğin klonlomanın ne olduğunu, genetik şifremizin nasıl oluştuğunu anlayabiliyorsunuz.

Bu kitaplar, adı üstünde, popüler yani işin uzmanı olmayan kişilerin anlayacağı bir dilde yazılmış. Hele çocuklar için yazılmış olan ve onlara cinselliği anlatan kitaplar da var ki... Harika! Hem eğlenceli, hem de öğretici. Küçük çocuğu olan ve ona kadınla erkeğin farkını, cinsel ilişkinin ne olduğunu anlatmakta zorlanan anne babalar için bire bir.

Tübitak'ın çoğu kitabı çeviri. Ancak bizim yazarlarımızın da eserleri yok değil. Ben son olarak Bülent Gözcelioğlu ile Faruk Aydıncılar'ın yazdığı, Ferda Büyükbaykal'ın fotoğraflarını çektiği "Derin Mavi Atlas"ı aldım.

"Derin Mavi Atlas" bize deniz canlılarını tanıtıyor. Sayfayı çevirdiğinizde, önce tepede tanıtılacak olan canlının fotoğrafını görüyorsunuz. Ayrıca onun özellikleri yer alıyor.

Diyelim ki "izmarit" balığı tanıtılacak. Bu balığın İngilizce, Almanca ve Latince adlarını öğreniyorsunuz önce. Hemen altında rengine, yaşam alanına, tanımsal ve beslenme özelliklerine ilişkin bilgiler bulunuyor.

İzmarit gibi çeşit çeşit yengeçleri, deniz yıldızları, mercanları da bu kitapta bulmanız mümkün. Üstelik gayet kaliteli kuşe kağıda basılmış bu kitap 6 milyon liradan satılıyor. Bunun bir benzerini 10 milyondan aşağıya alamazsınız aslında. Ancak Tübitak kitapları, kurum tarafından da desteklendiği için görece daha ucuz.

Eğer bir konunun bilimsel yönünü öğrenmek istiyorsanız, size tavsiyem büyük bir kitapçıya gidip önce Tübitak kitaplarının bulunduğu rafa bakmanız. Hele benim gibi kitaba meraklıysanız bir tane değil hepsini almak istiyorsunuz. Ama tabii paranız yetmediği için bir tane alıp çıkıyorsunuz ve tabii aklınız o rafta kalıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır