kapat
28.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Siyanürlü altına yasal mola

İzmir İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı'nın Bergama'da altın madenine bir yıl süreli deneme izni vermesi işlemi için yürütmenin durdurulması kararı aldı
İzmir 3. İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı'nın, Normandy Madencilik'e Bergama'da ''1 yıl süreli deneme izni'' verilmesi işleminin ''hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacağı ve uygulanması halinde giderilmesi güç zararların doğumuna sebebiyet vereceği'' gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararı verdi. Kararın gerekçesinde, sözkonusu işlemin, kesinleşmiş yargı kararının uygulamada değiştirilmesi sonucu ortaya çıktığı ve bu durumun da hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı vurgulandı.

12 YILDA 7. DAVA
İzmir Barosu Başkanı Noyan Özkan, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlediği basın toplantısında, İzmir Barosu'nun, Sağlık Bakanlığı'nın Gayri Sıhhi Müesseseler Yönetmeliği'nin 11. maddesi uyarınca ''1 yıl süreli deneme izni verilmesi'' işleminin iptali istemiyle açtığı davanın sonuçlandığını ve İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin, ''yürütmeyi durdurma'' kararı verdiğini söyledi. Özkan, kararın ''hiç bekletilmeden uygulanması'' amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İzmir Valiliği'ne faksla bildirdiklerini ifade ederek şöyle dedi: ''Bu olayda yargı, ikinci kez yürütmenin durdurulmasına karar verdi. 1997'de İzmir 1. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar ve 1998'de Danıştay 6. Daire'nin onadığı kesinleşmiş karar, Başbakanlık'ın TÜBİTAK'a rapor hazırlatarak, Sağlık Bakanlığı'nın 1 yıllık geçici deneme izni vermesiyle uygulanmamıştı.'' Özkan, kararın bir hafta içinde uygulanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

İzmir 3. İdare Mahkemesi kararında, ''Normandy Şirketi'nce, kesinleşen yargı kararı ve bu karar uyarınca, işletme izinlerinin iptaline rağmen tesiste yeni ilaveler yapılarak, ek önlemler alındığından söz edilip, iptal kararında belirtilen olası risklerin tamamen ortadan kaldırıldığı belirtilmişse de tesiste kullanılacak yöntemin eskisi gibi 'siyanür liçi' yöntemi olduğu açıktır'' ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Normandy Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Güçkan, 12 yıl içinde 7 dava açıldığını, bunların pek çoğunun şirket lehine sonuçlandığını söyledi. Karara itiraz edeceklerini anlatan Güçkan, "Özellikle daha önce verilmiş Danıştay kararındaki bütün riskleri giderdik. Dünyadaki 800 işletmenin en moderni olduğumuz ortaya çıktı. İtirazımıza sonuç alacağız" dedi.

Devrim İNCE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır