
Başkomiser göreve döndü
Mersin'de Vali Akif Tığ ve Emniyet Müdürü Turgay Pamuk'un, oğullarının içinde bulunduğu otomobili çeviren polislere telsizden "Şerefsizler" demesiyle büyüyen olaya İçişleri Bakanlığı el koydu.
Emniyet Müdürü'nün oğlunu ciddiye almadığı gerekçesiyle görevinden alınan Çarşı Karakolu Başkomiseri Mehmet Özgür, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in emriyle dün görevine döndü. Yücelen ayrıca, bir mülkiye başmüfettişini olayı incelemek için Mersin'e gönderdi.
Emniyet Müdürü Pamuk dün "Bu, teşkilatla benim aramdaki bir konudur" derken, Vali Tığ şöyle dedi: "O yolda yasak levhası yok. Çağlar, kendisini tanıtmasına rağmen çekerek götürmek istemişler. Emniyet Müdürü polislere 'Şerefsiz' diye hitap etmişse bu sözler üç polisi bağlar. 3 polisin makamıma gelmeleri için sabah telsizle anons ettirdim, ama, bu polisler ertesi gün izin yapacaklar, yorulmasınlar, diye gece getirilmelerini söyledim. Biraz müsamahalı davranmaları gerektiğini ifade ettim."
Fatih ŞAHİN
|