kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Şut korkusu

Liverpool sahada tam kadroyla oynadı. Geçen hafta lig maçları da yoktu. G.Saray karşısında sağ bek Xavier oyun kurucu olarak ileri fırlamaya başladı. Onların büyük silahlarıydı. Ama Mondragon'la beraber sahanın en iyi oyuncusu olan Hasan hem onu durdurdu, hem de o kanattan adam geçerek oyun kurdu. Hasan rakibin bu yaratıcı ayağını sıfırladı.

Kirkland paniğe kapıldı
Liverpool'un ikinci sıkıntısı, "Kaleci Kirkland bu yükü nasıl taşır?" sorusuydu. İlk şut Ümit'ten 15. dakikada geldi; 25 metreden vurdu, kaleci şöyle bir sallandı. Futbol bir tarifiyle, "Karşı takıma zayıf taraflarını gösterme sanatıdır." Rakip bu yolla korkutulup panikletilir. Kaleci bir ara heyecanından su içti. Sonra altıpasta topa vurmak isterken Ümit'e çarptırdı. Ümit beklemediği için bu fırsatı kullanamadı. Bütün adaleleri kasılmış olan Kirkland, hep durduğu yerden hareketler yaptı. Biraz dikkatle boşluğa top atıldığında başarısızdı.

Liverpool ne Owen'i, ne de Heskey'i doğru dürüst topla buluşturamadı. Daha ilk yarı, Liverpool rastgele saldıran bir takıma dönüştü. Paniklediler, nasıl oynayacaklarını şekillendiremediler. Ayrıca 'çağdaş futbolun ısırıcı presini' de tutturamayınca maçın kaderi şansa kaldı. Sadece uzaktan atılan şutlarda Mondragon'un üstünlüğüne teslim oldular. Modern futbolun 'topu koşturan ve adamları boş alanlarda topla buluşturan' mantığından uzaktılar. Çullanan ve pas isabeti çok düşük bir futbola soyundular.

İlk yarı maç başabaş gitti. Victoria da bu arada hatırı sayılır bir golü engelledi. O da takımın en iyilerindendi. Emre ve Fleurquin topsuz adamı biçmekten kart gördüler. Ümit de fırsat yakaladı. Bazen yalnız kaldı, bazen beceriksizdi ama sonuçta rakip kaleye bir tek hatırı sayılır şut atamadık.

Bu mücadele alkışlanır
G.Saray rakip taktiği çözdü ama şut atamadığı için sonuca gidemedi. İlk yarı çok iyi oynayan takım, ikinci yarı yorgunluktan, başta Bülent Akın olmak üzere rakiple ikili mücadeleden kaçmaya başladı. Bu arada bir top direkten döndü. Berkant nedense o alıştığımız sert şutlarında tutuktu. G.Saray adeta rakip kaleye şut korkaklığı yaşadı.

İkinci yarı Liverpol'un daha baskılı görünmesi tamamıyla G.Saray'ın yorgunluğundandır. Liverpool'un da beceriksizliği dün belgelendi. Türkiye'de sıradan bir takım Galatasaray'ı bu Liverpool'dan daha fazla zorlardı.

Yalnız bu arada Galatasaray'ın mücadeleciliğini ve bu kadar yorgun bir ligden çıktıktan sonra böyle oynamasını takdir etmeliyiz. Özellikle Mondragon, inanılmaz bir adam olduğunu dün bir kez daha belgeledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır