kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cimbomdragon

Son iki Süper Kupa şampiyonunun kapışmasında devleşen Mondragon, 7 topu çıkardı. Liverpool iki kez direği geçemedi. G.Saray'ın kalan 3 maçının 2'si evinde
Son iki Süper Kupa'nın sahiplerinin randevusunda Galatasaray, Liverpool deplasmanından istediği puanla dönmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, oyuna kontrollu başladı. Amaç Liverpool'un maçın başındaki hızını kesmekti. Ama böyle bir hız yoktu ortada... Galatasaray da topu kazandığında olabildiğince kaybetmeyerek ipleri rakibinin eline bırakmıyordu.

8. dakika Hamann'ın frikiği az farkla auta gitti. 10'da bu kez Gerard uzaktan denedi. Vuruşu Mondragon'u zorlamadı. 14'te Berkant'ın pasıyla hareketlenen Ümit, 30 metreden yokladı; genç kaleci Kirkland kornere çeldi. İlk devrenin yarısı geçildiğinde her şey G.Saray lehineydi. İstatistikler de... Daha çok topa sahip olan (% 6 - % 4) sarı-kırmızılılar, korner ve ofsaytlarda ileride, şutlarda rakibiyle eşitti. Kirkland, 24'te Berkant'ın frikiğinde de hata yapmadı.

Mondragon geçilmedi
30. dakikadan Liverpool sazı eline almaya başladı. Emre, 32'de Heskey'e 3. faulünü yaptı. Frikikte Hamann'ın önüne yuvarladığı topa Riise mermi gibi vurdu. Mondragon, soluna giden füzeyi nefis çıkardı. 39'da Emre bu kez Owen'a faul yaptı. Atışı Hamann kullandı. Hyypia'nın kafasının filelere gitmesini önce Mondragon'un parmakları, sonra da yan direk önledi. Devleşen Kolombiyalı kaleci 41 ve 42'de de Hamann'ın füzelerini kornere çelerek "Gecenin kahramanı benim" diyordu. 43'teki kornerde Owen'ın indirdiği topa Heskey kaleye iki metre mesafeden vurdu. Victoria çizgiden çıkardı. İngiliz ekibinin şut yağmuruna 45. dakika biterken Ergün ile yanıt verdi G.Saray. Ama onun vuruşu da yan ağlardaydı.

'Şans Meleği' yanında
İkinci yarının ilk tehlikeli atağı yine Liverpool'un uzaktan bir şutuydu. 49'da Murphy çerçeveyi milimetrelerle ıskaladı. Bir dakika geçmeden, Ergün soldan kesti. Ümit, Carragher'den önce kafayı vurdu, ama üstten aut. 56'da orta alan presiyle kapılan topta tek paslarla gelişen atak Ümit'i ceza alanına soktu. Golcü futbolcunun dar açıdan vuruşu üstten auta çıktı. 63'te Riise'nin sağdan kornerinde Heskey kale sahası çizgisinde bomboş kafayı vurdu. Neyse ki top ağlara değil, üst direkten auta gitti.

66'da Emre Aşık topu ceza alanında Murphy'e kaptırdı. Bülent'i de geçip vuran Murphy'nin topu auta atması şans meleğinin Galatasaray'ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Liverpool, defans güvenliğini elden bırakmadan saldırıyor. Galatasaraylı futbolcular tekmeye kafa sokarak cansiperane bir savunma sergiliyorlardı. 81'de Hamann yine uzaktan yokladı. Üstten aut. Bitmek bilmeyen uzatmalarda Owen da iki fırsatı kullanamayınca "Süperlerin randevusu" golsüz sona erdi

Yaşar YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır