kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türk Taliban yakalandı

Taliban kamplarında eğitim gören ve ABD operasyonu sonrası kaçan bir Türk Ankara'da tutuklandı
Afganistan'da yapılan ABD operasyonuna karşı Taliban saflarında savaşan Türk Aytaç Polat, Esenboğa Havalimanı'nda yakalandı. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Vanda yakalanan 3 teröristten Aytaç Polat'ın (28) hafta başında Ankara'ya geleceği istihbaratıyla harekete geçen ekipler Esenboğa Havalimanı'nda pusu kurdular. Polat, öğle saatlerinde Türkiye'ye gelişinde apronda Terörle Mücadele Şubesi'nin ekiplerince gözaltına alındı. Gaziantepli Polat'ın daha önce de Selefi Örgütü mensubu olmaktan gözaltına alındığı belirlendi.

Yaklaşık 6 ay önce Afganistan'a gittiğini söyleyen Polat, Taliban saflarında savaştığını da anlattı. 25 arkadaşıyla beraber İran'a oradan da Afganistan'a geçmeye çalıştıklarını ancak 15 kişinin başarılı olamayınca geri döndüğünü ifade etti. 10 arkadaşıyla İran'da gözaltına da alındığını anlatan Polat, bin dolar karşılığı İranlı kaçakçıların yardımıyla Afganistan'a geçebildiklerini söyledi. Polat, savaş çıkmasıyla mücahit olarak Bağram kampında eğitim aldığını ve çarpışmalara katıldığını ifade etti. Daha sonra ise Pakistan üzerinde Türkiye'ye kaçtığını söyledi. Sorgusunun ardından Ankara DGM'ye çıkarılan Polat, tutuklandı.

Öte yandan İsrail'de intihar saldırısı gerçekleştirmeye planlarken Van'da yakalanan Beyyiat El İmam örgütü üyesi Ahmet Mahmut, Fariz Süleyman ile Mustafa Hasan'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alınan Çetin Dinçer ve Raif Türkmen'in evlerinde 9 sahte pasaport, 2 nüfus cüzdanı, Irak'tan alınmış 3 sürücü belgesi, değişik ülkelere ait kaşe ve mühürler ele geçti. Dinçer ve Türkmen çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İstanbul'da gözaltına alınan 5 kişiden El Kaide üyesi olduğu iddia edilen Ahmet Abdullah, Van'a gönderilirken Ahmet Abdullah'ın 2 çocuğu ise serbest bırakıldı.

Salih AYDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır