kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

2 milyon Müslüman Mina'ya yürüdü

Hac ibadetini yerine getirmek için Mekke-i Mükerreme'ye giden milyonlarca Müslüman, ihrama girdi ve Kabe'yi tavafa başladı
Hac farizası dün 2 milyon Müslüman'ın Mekke'den çıkıp Arafat Dağı eteklerindeki Mina'da toplanmasıyla başladı. Hacı adayları haccın farzlarını bir bir yerine getirmeye başladı. Hac ibadetini yerine getirmek için Mekke-i Mükerreme'ye giden milyonlarca Müslüman, ihrama girdi. Arafat vakfesini bitiren müminler günün kararması ile birlikte Müzdelife'ye geçecek, ardından da sabaha karşı Mina'da şeytan taşlayacak. Kurbanını kesen ilk hacı adayları, tıraş olup ihramdan çıkacak ve şükür tavafını da tamamlayıp 'hacı' olacak.

ÇADIRLAR SOĞUTMALI
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adayları için 6 bin 200, TÜRSAB'a bağlı seyahat acenteleri de 3 bin 700 çadır hazırladı. 100 bini aşkın hacı adayı 410 otobüs ile Arafat'a hac ibadetinin ikinci gününde taşınmaya devam ediyor. Arafat Vakfe öncesinde ihrama yeniden giren hacı adayları, büyük bir heyecan içinde vakfe duasını bekliyor. Türkler için tahsis edilen 9. yolda ring seferleri yapılıyor. Ayrıca bu yıl Arafat'ta konaklayacak yüzbinlerce hacı adayı için yanmaz çadırlar kullanılıyor. Bu çadırlardan bazıları klimalarla soğutuluyor.

Peygamerimiz Hazret-i Muhammed'in 1400 yıl önceki adımlarının izlendiği hac ibadeti 4 gün daha devam edecek. Müslümanlar'ın haccı, kısa bir seyahat olsa da yıllık göçlerin en büyüğü olarak biliniyor ve maddi durumu iyi olan her Müslüman için farz kabul ediliyor.

11 EYLÜL TAHRİKLERİNE KAPILMAYIN
Bu yılki Hac ibadeti geçen yıllardan çok daha önem taşıyor. Çünkü bu yıl hacca 11 Eylül saldırılarından ve Afganistan'daki savaştan bu yana ilk kez bu kadar kalabalık bir kitle katılıyor. Suudi yetkililer, haccın siyasi amaçlarla suiistimal edilmesine asla izin vermeyeceklerini söylerken, 15 yıl önce yaşanan faciayı hatırlatıyor. Yetkililer, "15 yıl önce İranlı hacıların, İsrail ve Amerika'ya karşı protesto gösterileri bastırılırken 400 kişi ölmüştü. Böyle bir olayın bir daha yaşanmasına gönlümüz razı olmaz" diyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır