kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Şerefsizler lafı İçel'i karıştırdı

Emniyet Müdürü ile Vali'nin oğlu ters yola girince polis tarafından çevrildi. Olayı duyan Emniyet Müdürü görevini yapan polislere telsizden seslenerek "Şerefsizler" diye bağırdı. Olaylar bu kadarla da kalmadı... Emniyet Müdürü'nün ardından bu kez Vali Akif Tığ polisleri makamına çağırarak azarladı. Ceza kesen polislerin amirinin görev yeri değiştirildi
İçel Emniyet Müdürü Turgay Pamuk'un, kendi oğlu Çağlar Pamuk ile İçel Valisi Akif Tığ'ın oğlu Atilla Tığ'ı ters yönde araç kullandıkları için durduran polis memurlarına telsizden "şerefsizler" diye hitap etmesi ilde bomba etkisi yarattı. Müdür Pamuk'un polis telsizinden yaptığı anonsta, iki genci durduran trafik polisini kast ederek "Bekletin o şerefsizleri, ben geliyorum" dediği öne sürülürken, üç polis memurunun görev yaptığı Çarşı Karakolu Amiri Başkomiser Mehmet Özgür olaydan sonra görevinden alınarak Emniyet Müdürlüğü Kapı Koruma Karakolu görevine atandı. Hakkındaki iddiaları doğrulayan Emniyet Müdürü Turgay Pamuk, haber yapmak isteyen basın mensuplarını da tehdit ederek, "Evet, böyle bir olay yaşandı. Ama bunun haber yapılacak nesi var? Bunu haber yaparak beni ve Vali Bey'i karşınıza almayın" diye konuştu.

POLİS GÖREVİNİ YAPTI
Tarih 17 Şubat 2002... Günlerden Pazar... İddialara göre saat 23.30'da meydana gelen olayda İçel Valisi Akif Tığ'ın MİT'te çalıştığı öne sürülen oğlu Atilla Tığ, İçel Emniyet Müdürü Turgay Pamuk'un üniversite öğrencisi olan oğlu Çağlar Pamuk ile birlikte şehir turuna çıktı.

Atilla Tığ, kullandığı 06 plakalı araçla trafik akışı tek yön olan Hastane Caddesi'ne girdi ve ters yönden İstiklal Caddesi kavşağına kadar ilerledi. Bu sırada Çarşı Karakolu'na bağlı, içinde Mustafa Talay, Ergin Akçay ile Ahmet Taşlıca adlı polis memurlarının bulunduğu 7345 kod nolu ekip, aracı durdurdu.

Polisler, ters yönden gelen araçtaki gençlerden kimlik ve ehliyet istedi. Ancak kimlik ibraz etmeyen Çağlar Pamuk, polisler tarafından karakola davet edildi. Ancak Pamuk, "Ben Emniyet Müdürü'nün oğluyum. Bırakın gidelim" diye konuştu. Görevli polisler ise Pamuk'u, "Kimin oğlu olursan ol. Biz senin Emniyet Müdürü'nün oğlu olduğunu nereden bilelim. Ters yöne girdiniz. Kötü bir kazaya yol açabilirdiniz. Üzerinizde de kimlik yok" diyerek yanıtladı.

Bu sırada Çağlar Pamuk, emniyet müdürü olan babası Turgay Pamuk'u cep telefonundan arayarak durumu bildirdi. Gelen telefonla çılgına dönen Emniyet Müdürü, oğlundan polisleri telefona çağırmasını istedi. Ancak polis memurları, Emniyet Müdürü Pamuk'un çağrısına yanıt vermedi ve iki genci bir kez daha karakola davet etti. Bu duruma daha çok sinirlenen Emniyet Müdürü Pamuk bu kez telsiz aracılığıyla devreye girerek, "Merkez, bekletin o şerefsizleri ben geliyorum" dedi.

Nöbetçi amiri olay yerine sevk eden Emniyet Müdürü Turgay Pamuk, bir süre sonra kendisi de olay yerine gitti ve burada da polis memurlarını azarladı.

VALİ DE DEVREDE
Nöbetçi amirin olay yerine çağırdığı bir başka ekip ters yönde seyreden Çağlar Pamuk'a 20 milyon lira ceza uyguladı. Parayı cebinden ödeyen Emniyet Müdürü, oğlu ile birlikte olay yerinden ayrıldı.

Olay bir süre sonra Vali Akif Tığ'ın da konağına taşındı. Olaydan kısa bir süre sonra Vali Tığ, polis telsizinden yaptığı anonsla, olaya adı karışan 3 polis memurunun ertesi gün sabah valilik makamında hazır olmasını istedi. Ancak kısa süre sonra Vali Tığ talimatını değiştirdi ve polis memurlarının derhal konağına getirilmesini istedi. Bunun üzerine Çarşı Karakolu'nun 7345 telsiz kod nolu ekibi gece saat 00.30 sıralarında Vali Tığ'ın konağına gitti. Vali Akif Tığ da, polisleri sert bir tonla azarladı ve olayların büyümesinden sorumlu tuttu.

KÜFÜRLER KAYITLI
Yaşanan olaydan bir gün sonra Çarşı Karakolu Amiri Başkomiser Mehmet Özgür, görevinden alınarak Emniyet Müdürlüğü Kapı Koruma Karakolu'na atandı.

Bu arada, Emniyet Müdürü Pamuk'un trafik suçu işleyen oğlunu yakalayan 3 polise telsizden "Şerefsizler" şeklindeki ağır hakaret içeren sözlerinin merkez bünyesinde sisteme kayıtlı olduğu, söz konusu telsiz kayıtlarının silinmesinin imkansız olduğu, bunların özel kripto ile ancak müfettiş gözetiminde çözülebileceği dile getirildi.

Bizi karşınıza almayın
Emniyet Müdürü Turgay Pamuk, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlarken şunları söyledi: "Evet böyle bir olay yaşandı. Ancak bu konunun haber yapılacak bir yanı yok. Böyle bir şey demişsem demişimdir. Oğlum beni telefonla arayarak Vali Bey'in oğlu ile birlikte kimlik ibraz etmedikleri için karakola götürüleceklerini söyledi. Ben de polisi telefona vermesini istedim. Oğlum telefonu polise uzattığında 'Alo, Alo' diye seslenmeme rağmen memurlar cevap vermeyerek kural hatası yaptılar. Bir polis, il emniyet müdürünün telefonuna çıkmak zorundadır. Bunun üzerine ben de telsizle anons ettim. O lafta ne var? Bunun haber yapılacak nesi var? Beni ve Vali Bey'i karşınıza almayın. Bu işi şimdi kaşıyanlar, çeşitli nedenlerle görevden aldığım ya da ceza verdiğim kişilerdir. Bu haberi yaparsanız, onların ekmeğine yağ sürmüş olursunuz."

VALİ, SUÇLU(!) POLİSLERİ KONAĞINDA AZARLADI
Olayı duyan İçel Valisi Akif Tığ da eline polis telsizini alarak, olaya karışan 3 polis memurunun derhal Valilik Konağı'na getirilmesini istedi. Vali Tığ, polisleri sert bir tonla azarladı ve olayların büyümesinden sorumlu tuttu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır