kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Toprak'ın satış süreci uzatıldı
Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, Toprakbank'ın 1 Şubat'ta başlatılan satış sürecini 1 Mart'a kadar uzattı. Fon'dan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: "Başvuruda bulunanlardan gerekli koşulları taşıyan yatırımcılar 6 Mart mesai bitimine kadar belirlenecek. Bu şekilde belirlenen ve gizlilik anlaşmaları yapılan yatırımcılar 5 Nisan'a kadar Toprakbank'ta inceleme yapabilecek. Teklifler Fon'a ise 9 Nisan mesai bitimine kadar verilecek."

Halkbak'tan esnafa kolaylık
Halkbak'tan 30 bin esnaf, sanatkâr ve KOBİ'lerin işletme borcunun ödenmesine kolaylık. Bu fırsattan 200 milyarın altında kanuni takibe intikal etmiş borcu bulunan gerçek ve tüzel kişilerin yararlanacak. Buna göre, 20 Şubat 2002'den önce kanuni takibe düşmüş olmak koşulu ile başvuruya kadar temerrüt faizi yerine yüzde 75 faiz uygulanacak. Bu faiz tutarı faizsiz 24 aya kadar bölünecek. Anapara borçlarına da, 36 ay içinde 3 ayda bir faiz ödemeli cari faiz oranları üzerinden ödenebilmesi kolaylığı getirildi.

Yurtdışı harcı bankalara da ödenecek
Yurtdışı çıkışlarda yolcuların uçağı kaçırmasına kadar sorunlara neden olan harç kuyruğuna çözüm bulundu. Yurtdışı çıkış harcı vergi tahsil eden bankalara da ödenecek. Yurtdışına çıkış yapacak olanlara kolaylık sağlanması bakımından harçlar artık şu bankalara yatırılabilecek: Oyakbank, Vakıflar, TEB, Şekerbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Dış Ticaret Bankası, Koçbank, Tekstil Bankası, Finansbank, Toprakbank, Denizbank, Anadolubank, Ziraat ve Halkbank.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır