kapat
21.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ölüm treni

Mısır'da eski bir yolcu treninde gaz ocağı parlayınca 7 vagon alev aldı. Demir yığınına dönen trende 373 kişi öldü

MAKİNİST 7 KM SONRA ANLADI
Mısır'da kurban bayramı tatili önceki gün bir felaketle başladı. Başkent Kahire'den Luksor'a giden bir geceyarısı treni, önceki gece Kahire'nin yaklaşık 70 km güneyindeki El Ayyat kasabası yakınlarında infilak etti. Patlama arkada meydana geldiği için makinist durumu ancak 7 km sonra fark edebildi.

KIPIRDAYAMADILAR BİLE
Eski ve oldukça yavaş ilerleyen treni turistler değil fakir Mısırlılar tercih ediyordu. Tren, neredeyse her istasyonda durarak günlük gazeteleri götürüyordu. Açık pencerelerden giren sıcak rüzgar, alevleri daha da körükledi. Trenin bir alev topuna döndüğünü fark eden makinist hemen ön vagonları arkadakilerden ayırdı ancak 300 kişi için artık çok geçti.

YASAK DİNLEMEDİLER
İtfaiyeciler 7 vagona birden sıçrayan yangını saatler sonra söndürebildi. Vagonlar kömürleşmiş ceset doluydu. İlk belirlemelere göre yangın, bir yolcunun yemeğini ısıtmak için yanında taşıdığı küçük gaz sobasını yakmaya çalışırken çıkmıştı. Mısır Demiryolları İdaresi Müdürü Ahmet El Şerif trende yemek vagonu olmadığını ancak yasak olmasına karşın yolcuların yanlarında tüp ve ocak getirdiğini belirtti.

ÖLENLERİN AİLESİNE YARDIM
Trenin 150 kişilik bir vagonuna 300 yolcunun alınmasının hem ölü sayısının arttırdığı, hem de kaçışı güçleştirdiği ifade ediliyor. Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek olaydan sonra ölenlerin ailesine bir başsağlığı mesajı yayınladı. Ölenlerin yakınlarına 3 bin Mısır Pound'u (yaklaşık 893 milyon TL), yaralananlara ise 1000 Mısır Pound'u verilecek.

Ölüm tünelinde gibiydik!
Korkunç yangından kurtulmayı başaran az sayıdaki şanslıdan birisi, hastane yatağında "Alevlerden kaçabilmek için herkes birbirini itiyordu. Dumandan boğuluyorum zannettim. Pencerelerden birbirimizi dışarı attık. Korkunçtu..." diye konuştu. Bir diğeri ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yangın başlayınca trende elektrikler kesildi. Yolcular arasında onlarca çocuk da vardı. Herkes çığlık atıyordu. Karanlıkta göz gözü görmüyor, herkes kaçmaya çalışıyordu. Tren, tam bir ölüm tüneli gibiydi..."

"DÜŞÜNMEDEN ATLADIM!"
Alevlerden kurtulmayı başaranlardan biri de 22 yaşındaki Said Fuad Emin'di. Emin, vagondan atlayarak kurtulmayı denedi. Gözünü hastanede açtığında bir eli kırılmıştı, sarsıntı geçirmişti ama hâlâ yaşıyordu. "İlk önce çığlıklar, bağırmalar duydum" diyen Emin, trende bir kavga çıktığını zannetmiş. "Bize doğru gelen alevler gördüm. Deli gibi kaçmaya çalışıyorduk. Kadınların elbiseleri üzerlerine yapışmıştı. Açık pencereden hiç düşünmeden atladım!"



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır