kapat
20.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fogg'un erken vedası gündemde

Ankara, Fogg'u münasip bir şekilde göndermek için formül ararken güvenlik için de garanti verdi.
AB'nin e-mail konusunda dün Ankara'yı uyarması sıkıntı yaratırken gerilen ilişkilerin normale dönmesi için Büyükelçi Karen Fogg'un "izne ayrılma "yoluyla Türkiye'den erken ayrılması gündeme geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın AB'nin "Fiziki ve iletişim güvenliğinin sağlanmasını" isteyen sözlü notasına karşı yine sözlü bir cevap vermeyi tartıştığı belirtiliyor. Nihai değerlendirme sonucunda cevap verme kararı alınırsa AB'ye "Türkiye'de görev yapan diplomatların TC'nin güvencesi altında olduğu ve can güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alındığı" yolunda bilgi verileceği belirtiliyor.

GİTSE İYİ OLUR İMASI
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen de ek güvenlik önlemi konusunda herhangi bir talep gelmediğini belirterek "AB Temsilciliği personelinin fiziki güvenliği zaten Türk makamlarınca sağlanıyor" dedi.

Türkiye'nin Brüksel'deki AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nihat Akyol'un Verheugen'le görüşmesinde "Fogg'un bir an önce geri çekilmesi yolunda telkinde bulunduğu" iddia ediliyor. Ankara'daki diplomatik çevrelerde bu iddianın gerçeklik payının yüksek olduğu belirtiliyor ancak diplomatik üslubun önemine dikkat çekilerek "geri çekilmesi yerine bir süre için ülkesine dönmesi, telkin yerine incelikli bir ima deyimlerini kullanmak daha doğru olur" ifadesi kullanılıyor.

Siyasi ve diplomatik kulislerde "resmen istenmeyen adam ilan edilmeden" veya "resmen geri çekilmeden" Fogg'un "erken vedasının" iki taraf için de "en uygun çözüm olduğu" konuşuluyor. Bu çerçevede görev süresi Mayıs ayında dolacak olan Fogg'un birkaç gün içinde "izne ayrılarak" ülkesine döneceği, Mayıs ayına kadar görevine yardımcısının vekalet edeceği öne sürülüyor.

Öte yandan aralarında Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bulunduğu toplam 12 sivil toplum örgütü, Fogg'un sınırdışı edilmesini istedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır