kapat
20.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tofaş'ın beyni Fiat'ın zirvesinde

Doblo projesinin mimarı Tofaş CEO'su Jan Nahum, Fiat'ın İş Geliştirme Bölüm Başkanı oldu. Tofaş'ın başına İtalyanlar'ın belirleyeceği bir kişi atanacak
Türkiye'de tarihin en büyük krizi yaşanırken, Tofaş fabrikasının Avrupa'nın beğenisini kazanan Doblo'yla ihracat rekoru kırması, belli ki İtalyanlar'ın gözünden kaçmadı. Tofaş Fiat Murahas Azası Jan Nahum, İtalya'dan dün yapılan açıklamayla, Fiat İş Geliştirme Bölüm Başkanı oldu. Roberto Testore'yi başkanlıktan aldıktan sonra yeniden yapılanmaya giden Fiat, dünya üzerindeki Fiat yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantıda bundan sonra dört ana bölüm altında faaliyet göstereceğini açıkladı. Yani, Fiat/Lancia/hafif ticari araçlar, Alfa Romeo, Servisler ve Jan Nahum'un başkanlığına getirildiği Uluslararası İş Geliştirme bölümü. Nahum, böylece İtalyan Fiat'ın tepesindeki dört önemli koltuktan birinin sahibi oldu. Tofaş'ın yeni CEO'su önümüzdeki günlerde belli olacak ama şirket sözleşmesi gereği Nahum'dan sonraki CEO, İtalyanlar'ın atayacağı bir kişi olacak. Türkiye'deki otomotiv sanayinin kurucusu ve Vehbi Koç'un sağ kolu olarak bilinen merhum Bernar Nahum'un oğlu Jan Nahum'u zirveye Tofaş'da birbiri ardına aldığı doğru kararlar taşıdı.

BABADAN OTOMOTİVCİ
Tarihi bir krizin yaşandığı 2001 yılında Jan Nahum'un direksiyonundaki Tofaş, ihracat, üretim ve istihdam alanında ciddi adımlar atmış, Fiat'ın bazı ülkelerdeki üretimi durdurma kararına rağmen 43 ülkeye 776 milyon euroluk ihracat gerçekleştirmişti. Fiat'ın önemli üretim merkezlerinden biri konumuna gelen Tofaş, geliştirdiği teknoloji ve ulaştığı kalite seviyesi sayesinde ürettiği araçlarla Avrupalı tüketiciyi de kazanmıştı.

Bursa'da üretilerek ihraç edilen Doblo projesinin de mimarı olan Nahum, bundan sonra Brezilya, Arjantin, Fas, Mısır, Rusya, Hindistan, Güney Afrika, Tayland, Vietnam, Çin ve Türkiye'deki tüm operasyonlarından sorumlu olacak. Yeni görevine atanan Nahum, şu anda incelemelerde bulunmak üzere Çin'de bulunuyor. 51 yaşındaki Jan Nahum, Robert Kolej'den mezun olduktan sonra öğrenimine Londra'da Royal College of Art'da devam etmiş ve otomotiv dizaynı konusunda yüksek lisans yaptı. 1973 yılından bu yana Koç şirketlerinde çalışan endüstri mühendisi Nahum, önce, babası Bernar Nahum'un kurucusu olduğu Otosan'da çalıştı. Daha sonra Koç Arge Merkezi'ne geçti. 10 yıl kadar Otokar'da çalıştıktan sonra, 1994 yılında Tofaş'da genel müdür olarak çalışmaya başladı. Nahum halen, Tofaş Oto ile Tofaş Fabrika'nın birleşmesinden sonra oluşan Tofaş Fiat'ın CEO'su olarak görev yapıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır