İngiltere'de iki yıl önce tarihin en büyük soygununu gerçekleştirmek üzereyken yakalanan 5 kişilik çetenin yargılandığı davada karara varıldı. 5 hırsız toplam 71 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 290 milyon dolar değerinde mücevher çalmayı planlayan çetenin elebaşıları William Cockram ve Raymond Betson 18'er, soygunda rol alan Aldo Ciarrocchi ve Robert Adams 15'er, soyguna yardımcı olan Kevin Meredith ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay 2000 yılının Kasım ayında gerçekleşmişti. Soygunculardan 4'ü, Londra'daki Milenyum Kubbesi'nde sergilenen De Beers koleksiyonunda yer alan ve aralarında 777 karatlık "Milenyum Star" adlı dünyanın en büyük elmaslarından birinin de bulunduğu mücevherleri çalmayı amaçlıyordu. Planlarını aynı dönemde gösterime giren James Bond serisinin son filmi "World Is Not Enough"tan esinlenerek yapmışlardı: Elmasları çaldıktan sonra Thames nehri kıyısında kendilerini bekleyen sürat motoruna atlayarak kaçacaklar ve Rus mafyasının yardımıyla ülkeden çıkacaklardı. Ancak polisin olayı haber alması üzerine yerine sahteleri konulan elmasları çalarken yakayı ele verdiler.
Soygundan bir hafta önce iki soyguncu yanlarına eşlerini ve çocuklarını da alarak Milenyum Kubbesi'ne gittiler. Kamerayla, elmasların bulunduğu bölümü ve alınan güvenlik önlemlerini inceden inceye kaydettiler. Bu görüntüleri izleyerek planın ayrıntılarını hazırlayacaklardı. Çekim yaptıklarında güvenlik kameralarına yakalanmaları, polisi harekete geçirdi.
Bu iki hırsızı takibe alan polis, soyguncuların elmasları çalmak niyetinde olduğunu ortaya çıkardı. Polis, sergilenen paha biçilmez elmasların yerine sahtelerini koydu. Temizlikçi kılığında polisler görevlendirildi.
Önlemlerden habersiz olan soyguncular, Thames nehrinde sürat motoru yarışlarının yapıldığı 14 Ekim günü planlarını uygulamaya soktu. Kazmalarla Milenyum Kubbesi'nin çevresindeki tel örgüleri aşarak içeri giren soyguncular, elmasların sergilendiği camekanları çivi tabancalarıyla parçaladı.
Elmasları alıp kaçacakları sırada, olayın başından beri soyguncuları takip eden temizlikçi kılığındaki polisler çevreyi kuşattı. 4 soyguncuyu yakaladıktan sonra sahilde bekleyen polis, sürat motoruyla gelen 5'inci soyguncuyu da gelir gelmez tutukladı.