kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Dünya Kupası İstanbul'da

Gazeteci haber yazar. Köşe yazarı ise haberi yorumlar, gerekeni önerir, gerektiğinde eleştirir. SABAH'taki 21 Ocak tarihli ilk yazımda, 2005 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın, yetkililerin akılsızlıkları nedeniyle Londra'nın elinden alındığını ve 28 Şubat'a kadar, Brüksel, Budapeşte, Helsinki, Roma, Moskova, Berlin, Münih ve Stuttgart'la birlikte bu büyük organizasyona İstanbul'un aday olması için başvurulabileceğini önerdim. Ne Bakanlık, ne de Genel Müdürlük veya Atletizm Federasyonu'ndan tıs çıkmadı!

Konuyu, TMOK Başkanı ve IOC'nin Türkiye üyesi olan Sinan Erdem'e de açmış ve Kış Oyunları için gideceği Salt Lake City'de, Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı Diack'la konuşmasını önermiştim. Erdem, bana yolladığı faksta, Diack'la konuştuğunu ve 2005 Dünya Şampiyonası olmazsa, 2006'daki Dünya Atletizm Kupası yarışmasını organize etmede Diack'ın bizlere yardım edeceğini bildirdi.

Dünya Kupası 1977'de ilk kez Düsseldorf'ta yapılmış, ikincisi ise 1979'da Montreal'e taşınmıştı. 1981'den sonra her 4 yılda bir yapılmaya başlandı. Bu yarışmalara, erkekler ve bayanlarda Afrika, Asya, Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan oluşan Okyanusya, ABD, ABD dışındaki tüm Amerika kıtasındaki ülkelerden ve Avrupa Kupası'nda ilk 2 sırayı alan 2 Avrupa ülkesinden birer atlet yarışabiliyor.

9.kulvar stadımızda var
8 takımdan oluşan bu yarışmalara, eğer pistte 9 kulvar varsa, organize eden ülkeden de bir atlet katılıyor. Diack, "Eğer pistte dokuzuncu kulvarınız varsa, sizden de, her branşa birer kişi girebilir" demiş. Bildiğiniz gibi, Dünya Atletizm Şampiyonası ise 1983'te, 4 yılda bir yapılmak üzere başladı ama günümüzde, her iki yılda bir yapılıyor.

Yıllarca önce, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılabileceğini söylediğimde, o zamanki Gençlik ve Spor Bakanı Ersin Taranoğlu hemen bu organizasyonun yönetmenliğini IAAF'ten getirtmişti. Günümüzde ise, önerime, yetkililerden bir yanıt dahi gelmedi.

Yetkililer, Olimpiyad Stadı'ndaki pistte 9 kulvar olduğunu, atletlerin ısınması için gereken iki tane de ısınma pisti yapıldığını söylediler. Bu arada, stadı yapan firma, Belediye ve Devlet'in yapması gereken yol ve altyapı konusunda da bir dış kredi getirebileceğini yetkililere duyurmuş. Bundan sonra, kimse artık, "Yolu ve altyapısı olmayan stat ne işe yarar? Bu battal bir yatırımdır" diyemez.

Yunanistan'la birlikte aday olacağımız 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yanında, 2006 Dünya Atletizm Kupası yarışmalarını organize etmek için ben ve Sinan Erdem mi kolları sıvayacağız, yoksa sporda yetkili olanlar mı?

İşte benim haberim, önerim ve eleştirim.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır