kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sevgililer Günü mü dediniz?

Oldum olası, doğum günlerinden, yıldönümlerinden, yılbaşılardan hazzetmem. Hepsinde mutlaka bir eğlenme zorunluluğu varmış gibi gelir bana. Çevre baskısı, şartlanmalar diyelim isterseniz buna.. 'Yılda böyle belli başlı kutlayacağın kaç gün var, keyfini çıkarsana' diye geçiriyorsunuz içinizden biliyorum. Ama ben başkasının doğum günlerini kutlamaktan, dostlarıma sürpriz yapmaktan daha çok keyif alıyorum...

Bu Sevgililer Günü'ne gelince...Niyet iyi olabilir ama akıbet hep aynı.. Hep aynı telaş.. Önemli olan pahalı değil anlamlı bir şey verebilmek ya arada dur! Cidden strese giriyorum. Üstüne üstlük dükkanların, alışveriş merkezlerinin günler önceden kırmızı kalplerle donatılması, çikolata paketlerinin daha bir gösterişli sunulması daha da sinir bozucu. Biraz geri kafalılık gibi gelecek ama tüketiciye üretici tuzağı!

Hem biraz başkalarını da düşünmek lâzım. Sevgilisi olmayan ne yapsın. İşte 2 gündür geriye doğru sayan arkadaşlar gözümün önüne geliyor da, '14 Şubat'a bilmem kaç saat kaldı ne yapacağım ben??'. Ne kadar düşünceliyim değil mi! Başkalarını bu derece mağdur edecek bir gün icat etmeye ne gerek vardı sanki?

Dikkat ederseniz aşk meşk, sevgi hakkında lacivert sözler etmekten kaçınıyorum. Haddime mi düşmüş, bu konuda uzman yazarlar varken. Onlar şimdi gönülleri hoş tutacak, kalpleri okşayacak birşeyler döktürmüştür zaten. Ben işe her zaman olduğu gibi daha gerçekçi tarafından bakıyorum!

Sevgililer Günü, Sürpriz filan derken, Alman edebiyatının en tanınmış yazarlarından Franz Kafka'nın yazılarını Çekçe'ye çeviren Milena'ya yazdığı mektupları aldım elime. (Sevgili Milena, Franz Kafka, Çev: Adalet Cimcoz, Say Yayınları) Liseden beri hiçbir daha geri dönüp bakmamışım yüzüne...

Adalet Cimcoz'un 1962'de Türk Dil Kurumu Çeviri Ödülü aldığı bu kitabın 2001 yılı baskısındaki yazım hatalarını görmezliğe gelerek bir kez daha gezindimsayfalarında.

1920'de ciğerlerinden rahatsızlanan Kafka'nın, Viyana'daki Milena'ya yazdığı mektuplar. Nişanlı bir adamın evli bir kadına yazdıkları..

Birbirlerini görmeden mektuplaşmaya başlayan 2 insan.. Bugünkü vıcık vıcık chat arkadaşlığının yanında çok 'üst düzey' bir arkadaşlık. Dostça başlayan, tutkulu bir sevgiye dönüşen, 3 yılda sadece 3 buluşmanın yaşandığı bir aşk...Mektuplar yazarın iç dünyasını iç çatışmalarını da yansıtıyor. Her buluşmadan sonra büyük bir günah işlediğini sanıp, kendini suçlu görmesi, kendinden tiksinmesi hep o satırlarda gizli... İşte mektuplardan birkaç satır:

'Ne denli yorgunsun cumartesi akşamki mektubunda! Çok diyeceğim var o mektup üstüne, ama yorgunsun, onun için susuyorum. Ben de yorgunum. Viyana'dan beri ilk olarak böyle yorgunum...(...) Bir şey söylemeyeceğim bugün sana, büyük koltuğa oturtacağım seni, o kadar.

(Yeterince sevgi göstermedim sana diyorsun, daha ne yapacaktın Milena? Oturmama izin verdin, karşımda oturdun, yanımdaydın. Bundan büyük sevgi, saygı olabilir miydi hiç. Şimdi ben de seni oturtuyorum koltuğa, mutluluğumu anlatabilir miyim sözcüklerle? Ellerime, gözlerime, zavallı yüreğime nasıl anlatayım burada olmanın mutluluğunu? Benim olmanın? Oysa tutkunluğum sana değil, senin sağladığın yaşamımı seviyorum..'

Nedense böyle aşkların geçmişte kaldığına inandığımdan olsa gerek, suçu Sevgililer Günü'nü icat edenlere yüklüyorum kimbilir? Yine de duygusuz olduğumun düşünülmesini istemem. İişte size bu akşam için birkaç öneri....

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN BİRKAÇ ÖNERİ:

Armada Otel, Sevgililer için farklı seçeneklersunuyor.Armada Sera ve Ahırkapı Lokantası'nda sevgililer için özel hazırlanmış bir menü ve vokalde Judy, piyanoda Jacky'nin canlı müzikleriyle akşam yemeği. Bir diğer seçenek Radio Bar'da 70'lerin müziği ve dans. Ayrıca Sevgililer Günü programına katılacak konuklara Armada, Latife Tekin'in son romanı 'Ormanda Ölüm'ü armağan ediyor. Armada'da olacak yazar kitabını sevgililer için imzalayacak! Ayrıntılı bilgi için tel: 0 212 638 1370

Dünyaca ünlü bir yıldız, Innis, 14 Şubat için İstanbul'da. Albümleri Latin Amerika'da 2 milyonun üzerinde satan Innis bu akşam Zarifi'de sevgililer için söyleyecek. Innis, Türkiye'nin başarılı vurmalılar grubu Harem ve geçen günlerde çıkardığı albümle adından çok söz ettiren Işın Karaca'yla sahneyi paylaşacak.

Boğaziçi Mezunlar Derneği (BÜMED) de sevgililer günü için özel bir menü hazırlamış. Limitsiz yerli içki ve çay kahve ikramının dahil olduğu yemeğin yanısıra Goldaş'ın seçkin koleksiyonundan 5 çifte hediyeler.

Trıbeca'dan 3 çifte pizza ve özel pastalar hediye...

Bilgi için tel: 0 212 351 27 32



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır