kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Futbol özlemi

G.Saray-F.Bahçe... Rekabet var, heyecan var... Her kafada başka yorum var... Yeni F.Bahçe Teknik Direktörü daha oturmadı. Takımın kurgu yapısından bazı teknik futbolcuları çekip yeniledi, tempo yükledi. Bazı değişiklikleri önceden de denendikleri için, 'aşılmış' bulup, hocayı eleştirenler oldu. Ama unutulmamalı ki, bir antrenör önce kendi araştırma metodunu uygular. 2 maçta üst üste Uche gol attıysa ona bu süreçte bizim gibi, "30'u aşkın" diye bakamaz.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı ligin ilk devresinde 'tekme-tokat' oynandı. Gazeteler "Futbolsuz derbi" başlıklarını attı. Ayrıca yine kavga, yine küfür, yine taş vardı. Bu sefer de farklı olmayacak. Hürriyet Gazetesi'nde F.Bahçe hocası Lorant'ın manşetten verilen son emri, "Sert oynayacağız, saldıracağız ve yeneceğiz."

Yeter artık. Yıllardır Türkiye'de, "En kaliteli futbolu derbide izleyeceğiz" diye bekliyoruz. Ama heyecan ve tribün etkisi sahaya inip, çoğu kez o beklenen kaliteyi siliyor. Bu stat, Ali Sami Yen ya da Şükrü Saracoğlu olmuş, hiç farketmiyor.

Sahanın kilit isimleri
Derbi öncesinde iki takım arasındaki farklara gelince... F.Bahçe'de koşan adamlar çoğaldı, G.Saray'da bir form düşüklüğü izleri var. Üstelik zor maçlar trafiğinin ilkini oynuyor sarı-kırmızılılar. F.Bahçe'de ayrıca Fatih ve Simao, G.Saray'da da Batista sakatlıklar ve maç trafiği korkusuyla takıma katıldı. Hakan Ünsal'da olumlu gelişmeler için ışık var. O da, Ekvador karşısında milli formayla ofansif gücünü başarıyla belgeledi.

Fatih G.Saray'da sağ bekti. F.Bahçe'de de sağ bek başladı, ilk maçlarda bir gol attı ve attırdı. Ama o kanattan gol de yendi. Bunun üstüne Fatih orta alana geçti. Çabukluğuyla kaçan oyuncuları kesecekti. G.Saray'da da sağ bekte aynı hataları yapıyordu. Ama Fatih, Real Madrid maçında o mevkide, karşısında dünyanın en güçlü ofansif sol beki Roberto Carlos oynarken ve G.Saray 2-0 mağlupken sahaya çıkıp taşıdığı toplarla hem Carlos'u çökertti, hem de 2 gol attırdı.

Fenerbahçe'de Andersson ve Serhat ile Galatasaray'dan Mondragon ve Emre kıyasıya hava topları kavgası yapacaklar... G.Saray ileride bu toplarda fazla etkili değil. Revivo gerçeği mühim. Almanya'daki milli maçtan yorgun gelecek. Zaten fizik gücü sınırlı. Ama frikikleri unutulur mu?

Maçı kim kazanır? Bence orta alanda en az pas hatası yapan takım maçı kaybetmez.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır