kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

En radikal Tayyip

Milli Görüşçü Recai Kutan, kendilerini eleştiren "yenilikçi" Tayyip Erdoğan'a yüklendi: Milli Görüş'ün en liberali bendim, en radikali Tayyip Bey'di!
SP lideri Recai Kutan, Milli Görüş'ü eleştiren Tayyip Erdoğan'ın, aslında Milli Görüş hareketinin en radikali olduğunu söyledi. Erdoğan'la uzun yıllar aynı partilerde politika yaptıklarını söyleyen Kutan, "Milli Görüş'ün en liberali bendim. En radikali ise Erdoğan'dı" dedi. Meclis'te bir grup gazeteci ile sohbet eden Kutan, Tayyip Erdoğan'ın son günlerde Milli Görüş'e yönelik eleştirilerini şöyle değerlendirdi: "Bu hareketin başından beri en liberal kişi bendim. Hatta Erbakan Hoca bana 'sen içimizde politik olarak sivrilikleri en az olan kişisin' diye takılırdı. O yüzden diğer partilerle görüşmelere de beni gönderirlerdi. Tayyip Bey ise bu hareketin en radikallerindendi."

Kutan, Erdoğan'ın "değiştik" söylemini ise şöyle yorumladı: "Bunu söylemeseler, 'o zaman neden ayrı parti kurdunuz' denmesinden korkuyorlar. Tayyip Bey, kurucularından sadece 3'ünün eski politikacı olduğunu söylüyor, ama il başkanlarının yüzde 60'ı eski kadrolardan, Meclis grubu hepsi arkadaşımız. Dolayısıyla normal bir psikolojide söylenmiyor."

EN ÖZGÜRLÜKÇÜ BİZİZ
Kutan SP'nin de en liberal parti olduğunu savunarak, "Çünkü özgürlükleri en çok savunan biziz. Sadece kendi kesimimizin değil, HADEP'li belediye başkanları, Eşber Yağmurdereli, ölüm oruçları gibi konuları gündemde tutan biz olduk" dedi. Kutan, AKP'ye oranla neden daha radikal göründüklerini ise "Bazı konularda samimi olarak görüşümüzü söylememizden. Örneğin başörtüsünü insan hakları meselesi olarak yüksek sesle savunuyoruz. Başımıza iş gelir gibi bir endişede değiliz" sözleriyle açıkladı. Kutan anketlerde oylarının düşük çıkmasına da sevindiklerini belirterek, "MSP kurulunca kimse bizi kaale almadı. İlk seçimde 48 vekil çıkardık. Sonra üzerimize geldiler, 20'ye düştük. Şimdi de Milli Görüş oyları dönmeye başlamıştır" dedi.

AKP iktidarında kamusal alanda içki yasak olacak
Tayyip Erdoğan, iktidara gelirlerse kamusal alanda içkiyi yasaklayacaklarını söyledi, "Bu programla oy istiyoruz, vermezlerse iktidar olmayız" diye rest çekti

İçki yasağı için referandum isteyen AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, dün partisinin Meclis Grubu'nda bir adım daha ileri giderek, kamusal alanda içkiyi yasaklayacaklarını açıkladı.

Özel bir haber kanalında "içki yasağı için referandum istemesi" dün basında tartışma konusu yapılan Erdoğan, "İktidara gelirlerse içkiyi özel alanda değil, kamusal alanda yasaklayacağını" söyledi. Erdoğan'ın, partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmanın, içki yasağına ilişkin bölümü şöyle: "Geçenlerdeki bir televizyon programındaki alkollü içkilere yönelik bir soru üzerine, kamusal alan ve özel alana yönelik yapmış olduğum açıklamayı 'AK Parti lideri içkiyi yasaklayacaklar' gibi verdiler. Türkiye'de içkiyi yasaklamak gibi bir ifadeyi kullanmadım.

MEYHANE KAPAMADIM
Bu ifade doğru değildir. Türkiye'nin en büyük vilayeti İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Kamusal alanda alkollü içkilere karşı tedbirler aldık doğrudur, ama özel alana katiyen müdahale etmedik. Kimse başkanlığım döneminde herhangi bir meyhaneyi kapattığımı söyleyemez. Kaldıki buraları acma ve kapatma müsadesi valilik ve kaymakamlık tarafından verilir. Bunu bilmedikleri için maalesef sadece yazıyorlar. 1994 seçimlerinde bu konudaki hareket noktamı çok açık ve net söyledim. Böyle söylediğimiz için, programımızı böyle açıkladığımız için İstanbul bize yüzde 26 oy verdi. Ve bizi İstanbul'a başkan yaptı. Biz hiçbir şeyi gizli tutmuyoruz. Biz kamusal alandan bahsettik. Kamusal alandan bahsederken de bizim dayanağımız TC Anayasası'dır. Anayasa'nın 58'inci maddesinin 2'nci fıkrası çok açık ve net: Devlet gençleri alkol, uyuşturucu, kumar ve kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır.

OY İSTİYORUM
Özel sektörde, meyhanelerde ve restoranlarda istediğiniz gibi kullanın, istediğiniz gibi için... Sağlığa zararlıdır diyeceksiniz, sonra teşvik edeceksiniz. Böyle saçmalık olur mu? İşte bizim muhafazakar yanlarımızdan biri budur diyoruz. Ve bunu açıklayarak milletimizden oy istiyoruz. Milletimiz oy vermeyecekse daha iyi işte. Biz gelmeyiz, sizler iktidara gelirsiniz. Biz kamusal alanla özel alanı ayırıyoruz."

Erdoğan, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine de "Tayyip Erdoğan kimseye değişmek değişmemek hesabını vermeye mecbur değil, bu haliyle milletin karşısındadır" dedi. Erdoğan, iktidara gelince ilk iş Tekel'i özelleştireceklerini söyledi, "Çünkü devlet, içki üretemez" dedi.

KAMUSAL ALANLA KAMU BİNALARINI KARIŞTIRIYOR! MERKEZ SAĞLA İLGİSİ YOK
Cengiz Altınkaya (ANAP): Tayyip Bey üzüm bağlarını da söktürsün. Türkiye'de hayatı boyunca hiç içki içmeyenlerin nüfusa oranı yüzde 5'i geçmez. Bu radikal bir söylemdir. Merkez sağla ilgisi olamaz.

Mehmet Bekaroğlu (SP) : Tayyip bey kamusal alanla, kamu binalarını karıştırıyor, farkı bilmiyor.

TAYYİP BEY 4. MURAT GİBİ
Emin Karaa (DSP): Başbakanlık Konutu, orduevi, kamu lokallerinde mi içkiyi yasaklayacak? Yurt dışından gelenler burada ağırlanıyor. O zaman yasaklamak yetmez, 4. Murat gibi adam salıp kontrol etsin, hatta tebdili kıyafet denetim yapsın.

Faruk Çelik (AKP): Bu tartışmayı talihsizlik olarak görüyorum ve bireysel özgürlükler açısından bakıyorum.

SAMİMİYETLE KONUŞSUN
Osman Durmuş (Sağlık Bakanı): İnancı gereği içkiyi yasaklayacağını söylese daha samimi olur. Ne demek kamusal alanda yasak? Yasak olan ülkelerin insanları uçağa biner binmez içki içiyorlar. Ben alkolü savunmuyorum. Ancak yasağa karşıyım. Alkol tedavide de kullanılıyor.

Turhan Güven (DYP): Yeniliği savunduğunu iddia eden bir partinin bu zihniyette olması da dikkat çekici.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır