kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Taksitli kart pazarında neler oluyor

Tüketicinin kriz nedeniyle alışverişte frene basması, taksitli alışverişin yıldızını parlatırken bankaları da harekete geçirdi. Bankalar, teker teker taksitli kartlara yüklenmeye ya da mevcut kredi kartı müşterilerini bir gecede taksitkart müşterisi yapmaya başladı. Kazanan? Tabii ki tüketiciler!

AKBANK / AXESS

Anında ödül sistemi
120 üye markası, 2 bin 300 satış noktası, 350 bin müşteriye ulaştı. Üye mağazalardaki peşin harcamada yüzde 1 ile 15 aralığında chip-para kazandırıyor. Taksit yapılırsa kazanç düşüyor. Üye olmayan yerlerde binde 5 chip-para kazandırıyor. 1 chip-para 1 liraya eşit. Üye mağazada 'anında ödül' sistemi de var. Kazanılan puanlar karttaki chip'in hafızasında. Alışverişten hemen sonra üye mağazalarda kullanılıyor, asgari ödeme oranı taksitler dahil, toplam borcun yüzde 10'u. Faiz oranı, alışveriş ve nakitte yüzde 8.95.

GARANTİ / BONUS

178 markası var
178 markası var. 3 bin 100 noktada harcama yapılabiliyor. Müştesi sayısı 1 milyon 51 bin. Üye mağazadaki peşin harcamalarda yüzde 1 ile 20 aralığında bonus kazandırıyor. Taksitte oran düşüyor. Üye olmayanlarda binde 7 bonus kazandırıyor. 1 bonus 1 liraya eşit. Bonus'lar karttaki chip'in hafızasında. Ekstre çekildiğinde üye mağazalarda kullanılıyor. Asgari ödeme oranı taksitler dahil, toplam borcun yüzde 10'u. Faiz oranında yüzde 8,49'den 9,45'e kadar kademeli uygulama var.

FİNANSBANK / GALAXY

Harcayın mil kazanın
192 üye marka, 3 bin 600 satış noktasında kullanılıyor. 465 bin müşterisi var. Üye mağaza harcamalarında yüzde 1'den yüzde 20'e kadar Galaxy Puan kazandırıyor. 1 Galaxy 1 liraya eşit. Taksitte oran düşüyor. Diğerlerinde her 250 bin liralık harcamaya 1 Finans Puan kazandırıyor. Galaxy Puan'lar 5 milyon lirayı geçince, kupon isteniyor ve 6 ay süreyle üye mağazalarda kullanılıyor. Finans Puan'larla katalogda seçilen hediyeler alınıyor veya mile çevriliyor.

DIŞBANK / İDEAL

Bugün kazan yarın harca
3 bine yakın markası, 3 bin 700 satış noktası, 100 binin üzerinde müşterisi var. Üye mağazalardaki harcamalarda 'Dışbank armağan puanı' kazandırıyor. 1 puan 20 bin liraya eşit. Tutar yüzde olarak ifade edildiğinde kazanç yüzde 1-5 arasında değişiyor. Üye olmayan mağazalardan yapılan her 4 milyonluk alışverişe 1 puan kazanılıyor. Bu da binde 5'e denk geliyor. Kazanılan puanlar ertesi gün kullanımda. 'hepsiburada.com'da da harcanıyor.

İŞ BANKASI / MAXİMUM

Kartlar bir gecede değişti
62 üye marka var. Bin 575 noktada harcama yapılıyor. 215 bin 273 müşterisi var. Üye işlerlerindeki harcamalarda Maxipuan kazandırıyor. 1 maxipuan 1 liraya eşit. Peşin alışverişte kazanç yüzde 1 ile 20 aralığında değişiyor. Taksitte oran düşüyor. Üye olmayanlarda her 400 bin liralık alışverişe 1 İş Puan kazandırıyor. Banka bir gecede tüm kredi kartlarına Maximum Card özelliği kazandırdı.

PAMUKBANK

'Benim kartım bi tane'
Yenİ uygulama tüm Pamukbank kredi kartlarıyla anlaşmalı işyerlerinden taksitle alışveriş yapma imkânı sağlıyor. Bu kredi kartlarıyla "Benim kartım bi tane" logosu bulunan 100 farklı mağazadan taksitli ve indirimli alışveriş yapılabiliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır