kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

SPK, takımların kulağını çekti!

Futbol tarihinde yeni bir dönem başlıyor. Türkiye'nin önde gelen futbol kulüpleri Beşiktaş ve Galatasaray, bu ayın ortasında halka açılıyor.
Borsa'ya girecek bu iki kulüple birlikte spor ve ekonomi de birbirinden ayrılmaz bir bütün olacak! Bunun en somut örneği de Sermaye Piyasa Kurulu'nun (SPK) önceki gün Beşiktaş ve Galatasaray yönetimini uyarmasıyla ortaya çıktı. Basında halka arzla ilgili birçok haberin yer almasından rahatsız olan SPK, kulüp yöneticilerini uyararak, "Nereden çıkıyor bu haberler" diye sordu. Daha önce de SPK tarafından 'Daha dikkatli olun' uyarısı alan kulüp yöneticileri şimdi ser verip sır vermiyor. Dersine iyi çalışan SPK da, yatırımcıları ilgilendiren kulüple ilgili haberlerin açık ve şeffaf olması için halka açık futbol kulüplerinin uyması gereken yeni kriterler belirledi. Buna göre halka açık takımlar transfer dedikodularında bile kuruma açıklama yapmak zorunda kalacak. Ceza almak istemeyen kulüp yöneticileri de böylece daha profesyonel davranmak zorunda kalacak.

İNÖNÜ'YE YENİ MERKEZ
Yüzde 15'ini halka arz ederek, 15 milyon dolar gelir bekleyen Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, elde edeceği bu geliri hangi alanlarda değerlendireceğini şimdiden belirledi. Yaklaşık 10 milyon dolarla futbolcuların bonservis bedellerini BJK'dan satın alacak şirket, geri kalanla özellikle alt yapıya yatırım yapmak istiyor. Bunun en büyük nedeni ise 1 Temmuz 2002'den itibaren sözleşmesi biten futbolcuların bonservis bedeli ödenmeden serbest kalacak olması.

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin en büyük sürprizi de İnönü Stadyumu'nun modernizasyonu ve eğlence merkezine çevrilmesi olacak.

Ankara'da 120'ye yakın Beşiktaşlı milletvekilinden büyük destek alan kulüp yöneticileri, haftasonu Beşiktaşlılar Derneği'nin 46 il başkanıyla bir araya geldi. Daha önce Borsa'da hiç yatırım yapmamış kişilere bu tür toplantılarla ulaşmayı hedefleyen yöneticiler, 200 bin yeni yatırımcının Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin hisseleriyle gireceğini öngörüyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır