kapat
14.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu başarı Cem'in

En küçük aksaklığın dahi yaşanmadığı zirvenin mimarı İsmail Cem "Misyonumuzu gerçekleştirdik" dedi
İngİltere'den Katar'a, Irak'tan Almanya'ya kadar 71 ülkeyi aynı masa etrafında biraraya getiren İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ve Avrupa Birliği (AB) Ortak Forumu, dün sona erdi. 11 Eylül sonrası birbirlerine kuşkuyla bakan Doğu ile Batı medeniyetlerini biraraya getirmeyi başararak 21'inci yüzyılın bu önemli buluşmasına imza atan Dışişleri Bakanı İsmail Cem büyük bir başarı sağlayarak zirveyi yüzünün akıyla kapattı.

Toplantıyı değerlendiren İngiliz gazeteciler de, İsmail Cem'in toplantıyla birlikte büyük bir prestij kazandığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, İKÖ ve AB temsilcileriyle birlikte iki günlük "İstanbul Ruhu"nu oluşturan forumu değerlendirdiği basın toplantısında "Bütün katılımcılarla birlikte hazırladığımız bir umut mesajını bütün dünyaya duyurabildik. Böylece misyonumuzu gerçekleştirdik. Forum, dünyada barışı, anlayışı ve istikrarı savunanlara tam anlamıyla umut verdi" dedi.

İSTANBUL RUHU SÜRECEK
Türkiye'nin ev sahibi ülke olarak misyonunu gerçekleştirdiğini açıklayan İsmail Cem, "Bu bizim yapabileceğimiz bir işti. Toplantının bizatihi kendisinin bu kadar geniş katılımlı olması en iyi mesajdı. Çok iyi bir iş yaptığımızı zannediyorum. İstanbul Ruhu'nun devam etmesini diliyorum" dedi.

İsmail Cem, Katar emiri tarafından yapılan bir teklifi de gündeme getirdi. Cem, İKO Dönem Başkanlığı yapan Katar'ın 'İstanbul Ruhu'nun devam ettirilebilmesi için bir sonraki Avrupa Birliği toplantısının kendi ülkelerinde yapılmasını istediğini açıkladı.

Cem, İKÖ-AB Ortak Forumu'nun verdiği "anlayış mesajının", bütün toplumlara ve coğrafyalara yönelik olduğunu söyledi. Cem, "Bizim burada verdiğimiz mesaj, anlayış mesajı, elbette herkese, bütün toplumlara ve coğrafyalara yöneliktir" diye konuştu. "Hadiseye insanlık meselesi diye baktıklarını" kaydeden Cem, bir soru üzerine, mesajlarının sadece bir ülkeyle sınırlı olmadığını kaydetti.

Toplantıdaki genel yaklaşımın bu havanın devam ettirilmesi ve mesajın sürekli canlı tutulması yönünde olduğunu ifade eden Cem, forumun kurumsallaştırılması konusunun ileride hep birlikte değerlendirileceğini söyledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır