Şövalye oldular
İki Türk ve üç İtalyan işadamı, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından verilen 'Şövalye' unvanıyla ödüllendirildi
Türk işadamları Asım Kibar ve Mehmet Buçukoğlu ile Türkiye'de yaşayan İtalyan işadamları Giuseppe Farina, Franco Ragazzi ve Enrico Boari, İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından verilen devlet nişanıyla, "şövalyelik" unvanının sahibi oldu.
Beyoğlu'ndaki Venedik Sarayı'nda düzenlenen nişan töreninde İtalya Büyükelçisi Vittorio Surdo, iki ülke arasındaki ilişkilerin bu denli yoğun olmasının Türk ve İtalyan işadamlarının sarfettikleri gayretten kaynaklandığını söyledi.
İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından Şövalye ve Komutan Şövalye unvanlarına layık görülen işadamlarının özelliklerine ve İtalya için taşıdıkları öneme gelince...
Kibar Holding'in kurucusu Asım Kibar, uzun yıllardır İtalya'dan aldığı teknolojiyle Türkiye'de alüminyum sektöründe üretim yapıyor. Büyükelçi Surdo, Kibar'ın şu anda da İtalya'da gıda alanında bir tesisin inşaatına giriştiğinden bahsederek, "Kibar, İtalya'da iş çevresinde saygı gören bir işadamıdır" diye konuştu. Surdo, nişana layık görülen İtalyan bankası IntesaBci'nin Türkiye Temsilcisi Mehmet Buçukoğlu'nu Türkiye'de yatırım yapmak isteyen İtalyanlar'ın referans noktası olarak tanımlarken, nişanı takılırken "Türkiye ikinci vatanım" diyen GSM operatörü Aria'nın Genel Müdürü Giuseppe Farina'nın ise İtalya'da telekomünikasyon sektöründe gösterdiği başarıyı, Türkiye'ye taşıdığını anlattı.
Bir dönem Merloni'nin Genel Müdürlüğünü yapan Enrico Boari ise, 18 yıl ile Türkiye'de en uzun süreli kalan İtalyan olma unvanıyla İtalya'nın dikkatini çekti ve nişana layık görüldü. Büyükelçi, Fiat'ın temsilcisi Franco Ragazzi'nin ise Fiat'ın yurtdışı pazarlarında özellikle ticari araçlarının tanınması ve yaygınlaşmasına büyük katkısı olduğu vurguladı.
|