kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Elektriğimi alan buraya bağlanır

Üç yıldır Cafe In'de barmaidlik yapan Hande Eti mesleğe 14 yaşında başlamış. Hande müdavimleri her geçen gün artıyor. Haftada altı gün gelen müşterisi var
Cafe In, Nişantaşı'nın ilk cafe'si olma unvanını elinde bulunduruyor; 10 yıldır Nişantaşı'na hizmet veriyor. Akdeniz mutfağından yemekleriyle dikkat çekiyor. Beyaz peynirli erişte, keçi peynirli salata, ızgara bonfile, kağıtta balık çok popüler. Fazla büyük olmayan mekanda topu topu beş masa var. Bar neredeyse mekanın tamamını dolduruyor. Hal böyle olunca, insanlar Cafe In'e yemekten çok içmeye geliyor. Biz farklı bir sebeple gittik: Cafe In'in güzel barmaid'i Hande'nin namı kulağımıza çalınmıştı. 22 yaşındaki bu genç kadınla enteresan bir sohbet yaptık.

* Barın arkasına ilk geçtiğinde kaç yaşındaydın?

14. O zaman kaçak çalışıyordum. Polis geldiğinde tuvalete kaçardım.

* 14 yaşında barın arkasında içki doldururken, müşterilerin sana tepkisi ne oluyordu?

"Ne şeker şey" diyorlardı. Birkaç sene öyle gitti. Sonra asılmalar başladı. İlk seneler kendimi savunamıyordum. Sonradan insanlarla diyalog kurmayı ve kendi kendime savaşabilmeyi öğrendim.

* Müşteriyi kırmadan kendini korumak alaycı bir üsluba sahip olmayı mı gerektiriyor?

Ben dışarıdan soğuk gözükürüm. Ama yakınlaştığım müşteri beni tanır. İçimi bilir. Karşımdaki neyse ben oyum. Zorsa zor, alaycıysa alaycı.

* Müşterilerle ilişkilerinizin sınırı ne?

Üç sene öncesine kadar 'müşteriyle asla özel ilişkiye girmem' diyordum. Ama bu kural yıkıldı. O günden bu yana çok aşık oldum.

* Birlikte olduğun ve ayrıldığın müşteriler daha sonra da geliyorlar mı?

Şu ana kadar iki ciddi ilişkim oldu. İkisi de geliyor.

* Birbirlerinden haberdarlar mı?

Evet.

* "İnsan sarrafı oldum" gibi bir iddian var mı?

Kesinlikle. 10. dakikada insanın amacını anlarım.

* Nasıl amaçlarla gelenler var?

Çok parası olup da dağıtan var, sevgilisiyle güzel vakit geçirmeye gelen var, erkek avcıları ve kadın avcıları var. Kadın avcıları daha çok. Erkek avcısı kadınların yaşı büyük. Ama estetikli. Yani genç gösteriyor.

* Çalışırken içiyor musun?

İçerim. İçki içmeyi çok seviyorum. Tabii ki dozunda bırakıyorum. İçkinin gevşetici bir etkisi olduğu için daha rahat çalışıyorum.

* İyi elektrik alamadığın insanlar oluyor mu?

Evet. Onlara standart davranıyorum. Olması gerektiği gibi. Ama iyi elektrik aldığım insanları çok memnun ederim. O kadar memnun ederim ki buradan ayrılırken kendi bile şok olur.

* Yalnızca senin için mekana gelenler var mı?

Olmaz mı? Benimle mekan değiştiren bir kitle var. Cafe In şu anda evimin oturma odası gibi. Haftada altı gün gelenler var.

* Yaptığın iş kolay mı?

Hiç değil. Aşırı sabırlı olmak gerekiyor. İçkili insanlarla uğraşmak çok zor. Ne ihtiyar kurtlar var, bir görseniz...

Abdi İpekçi Cad. 17, Nişantaşı. Tel: (0212)241 09 36

HANDİANA JONES KOKTEYLİ
Hande Eti'nin Handiana Jones ismini verdiği bir kokteyli var. Votka, tekila, altın likörü, Redbull, limon suyu ve mavi renkli portakal şurubunu karıştırıyor. Ortaya şahane bir içki çıkıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır