kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Taşar turizmde patlama bekliyor

Turizm Bakanı Mustafa Taşar'ı Çevre Bakanlığı'nda yaptığı icraatlarla basından takip ediyordum. Devlet büyüklerinin Anadolu'yu ziyaretlerinde ayaklarının altında kesilen sayısız kurbanlıklara "Dur" demesini bilmişti.
Yeni bakanlığını tebrik etmek için aradığım zaman Taşar'a: "İnşallah sizden sonra kurban yasağını kaldıranlara yeni bir darbe yapar tekrar yasak koyarsınız" demiştim. Taşar'ın yanıtı şu olmuştu: "Maalesef o yasak ancak Çevre Bakanlığı tarafından konabilir. Ben kendi gittiğim yerlerde kesinlikle kurban kestirmiyorum. İnanın, Cumhurbaşkanı'nı karşılama töreni sırasında saydım, en az 100'ün üzerinde dana kanlar içinde yerde yatıyordu" demişti.

Mustafa Taşar'ın Çevre Bakanlığı sırasında ikinci ve yararlı bir icraatı da medyanın saldırısına rağmen fırıncıları karşısına alarak ekmeklerin poşet içinde satılması için verdiği savaştı. Karikatüristlere malzeme olmasına aldırmadı ama sonunda pes etti. Poşetten vazgeçtik; fırıncılara ekmeği eldivenle tutmasını rica ettiğim zaman işittiğim hakaretler hâlâ kulağımdadır...

Balık çiftlikleri ne zaman?
Mustafa Taşar Turizm Bakanı olunca onu aramış ve "Özellikle Bodrum koylarındaki balık çiftliklerini açık denizlere taşımazsanız turistleri unutun" demiştim. Birkaç gün sonra Taşar bir motorla bütün koyları teker teker gezdirmiş ve bu yılın sonunda bu sorunu çözeceğine dair söz vermişti. Eline aldığı konulara ciddiyetle eğildiğine inandığım için onu Londra'daki turizm gezisinden döndüğü gün aradım.

Her zaman kahkaha atarak konuşan Mustafa Taşar neşesizdi. Nedenini anlattı. Londra'ya yaptıkları turizm çıkarmasında eşiyle ilgili "Harrods'a sabah girdi; akşam çıktı!" haberinin basına yanlış yansıması onu çok üzmüştü: "Eşimi Miles&Miles kartıyla yani; fazla mil yapanlara verilen ücretsiz biletle götürdüm. Ayrıca mağazada iki saat kaldı; çünkü Westminister Belediye Başkanı eşiyle (Lord Mayor) bizi bekliyordu. Onları yazın Antalya'da ağırlamıştık. Turizm fuarını eşlerimizle birlikte ziyaret etme sözü vermiştik."

Taşar, Türkiye'nin çok acil tasarruf tedbirleri alması gerektiği bu zamanda niçin 7 yüksek bürokrat ve 10 gazeteciyi turizm fuarına götürdüğü soruma, şu yanıtı verdi: "Onların masraflarını turizm şirketleri ödedi; biz sadece gelmek isteyen gazetecilerin adlarını verdik..."

Turizm'de yüzde 35 artış
Yabancı tur operatörlerinden garanti alarak 2002'de Türkiye'ye gelecek olan turist sayısının yüzde 35 artacağını söyleyen Mustafa Taşar İstanbul'a döner dönmez bütün belediye başkanlarıyla toplantı yaptığını ve Beyoğlu, Eminönü, Ortaköy gibi turistik bölgelerin kültürel faaliyetlerini ve tanıtımını ele aldıklarını anlattı.

İstanbul'a bir saat gibi yakın mesafedeki geniş arazileri golfe açacaklarını söyleyen Mustafa Taşar, Bodrum koylarındaki balık çiftliklerini asla unutmadığını ve Meclis'e bu konuda sunduğu projenin imzadan çıkmak üzere olduğunu belirtti ve "Eğer Sayın Kemal Derviş bütçesinden bize bu konuda ufak bir katkıda bulunursa gelecek yaz koylarımız tertemiz olacak" demeyi ihmal etmedi. Ancak, bizim tanıdığımız Kemal Derviş, Mustafa Taşar'ın harcamalarındaki bonkörlüğüne biraz kuşku ile bakabilir...

Leyla UMAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır