kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

En kritik 48 saat

FBI'ın teröristlerin çok yakın zamanda ABD'de çok büyük saldırılar gerçekleştirmeyi planladıklarını tespit etmesi üzerine, ülke çapında olağanüstü önlemler alındı
Uçuşa yasak bölgeler oluşturuldu. Uçaklara, nükleer santrallere ve stadyumlara yaklaşmayın emri verildi.Kentlerdeki önemli binalar, köprüler, tüneller, metro ve tren istasyonları güvenlik çemberine alındı

Kimyasal ve radyoaktif madde yüklü gemilerin büyük limanlara girmesine izin verilmiyor.Suudi terörist Usame bin Ladin'in adamlarından gelebilecek bir saldırıya karşı alarma geçen ABD'de en kritik 48 saat yaşanıyor. Ladin'in El Kaide örgütü militanlarının yazışmalarında büyük olaylardan söz edildiğini tespit eden Federal Soruşturma Bürosu'na göre bu akşama kadar büyük bir saldırı yaşanabilir.

FBI hafta başında El Kaide'nin Kanada'daki militanının Afganistan'a "Güney'de çok yakında büyük olaylar olacak" şeklinde bir mesaj gönderdiğini tespit etti. FBI yetkililerinin edindiği istihbarata göre teröristlerin planları arasında nükleer santrallere, kimyasal madde ve petrol taşıyan gemilere ve patlayıcı yüklü kamyonlarla tünellere ve köprülere saldırılar vardı.

FBI, önümüzdeki hafta büyük bir saldırı gerçekleşebileceğini açıklayarak bütün güvenlik birimlerinin alarma geçirilmesini istedi. 18 binden fazla FBI ajanı, bütün dünyadaki şüpheli durumları anında merkeze bildirmek üzere en yüksek düzeyde alarm durumunda görev yapmaya başladı. Ve ajanlar saldırıların çok büyük ihtimalle bu ayın ilk iki günü gerçekleşeceğini tespit etti.

NÜKLEER SANTRALLERE YAKLAŞMAK YASAKLANDI
Bu bilgilerin ortaya çıkmasının ardından ülke çapında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Nükleer santraller ve stadyumlar gibi teröristlerin hedefi olabilecek yerlerin korunması amacıyla özel düzenlemeler yapıldı. Federal Havacılık Dairesi 86 nükleer tesisin ve stadyumların çevresindeki bölgelere uçuş yasağı getirdi. Alkol Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu patlayıcı madde üreten 9 bin 500 fabrika üzerindeki kontrolleri sıklaştırdı.

Ulaştırma Bakanlığı saldırı amacıyla kullanılabilecek kimyasal ve radyoaktif madde taşıyan kamyonları yakın takibe aldı. Hastanelerde de teröristlerin radyoterapide kullanılan radyoaktif maddeleri çalabileceğine yönelik duyumlar nedeniyle güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır