kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Bravo Sinan

Şu transfer dönemlerini hiç sevmiyorum. "Beşiktaş kimleri alacak? Transfer edilen oyuncular acaba nasıl? Milyon dolarlar yine sokağa atılacak mı? Yine hayal kırıklığı mı yaşanacak?" Sorular kafamın içinde şimşek hızıyla yer değiştiriyor. Sözümona tatildeyim. Ne tatili; durmadan gazetem ile konuşuyor, Beşiktaş ile ilgili bilgiler alıyorum. Meraktan çatlamak üzereyim. Maçlar bir başlasa Beşiktaş'ı yeni çehresiyle bir görsem... Peki gördükten sonra ya yine saç baş yolarsam... Neyse bende saç yok!

Bir hafta önce menajer Sinan Engin'e telefon açtım, "Ya Sinan, nedir, kimdir bu alınanlar ve alınması düşünülenler?" dedim. "Hocam merak etmeyin. Doğru işler yapıyoruz. Tamer, Tümer, İlhan'a ben kefilim. Daum da yabancı oyuncuları seçerken çok titiz davranıyor" dedi.

Sinan beni rahatlattı. İnanırım Sinan'a. 12 yaşında Beşiktaş altyapısında iken onun hocasıydım. O yaşlarda ufak tefek cılız bir çocuktu. Şirindi, afacandı, sempatikti, anormal yetenekliydi. Çift kalelerde bana durmadan bacak arası atar, ben de onu kovalardım. O zamandan severim Sinan'ı. Doğru dosdoğru biridir. Haksızlığa tahammül edemez. Şu andaki iri cüssesine, durgun tavrına bakıp, onu soğuk, duygusuz, kaba saba biri olarak değerlendirmeyin. Son derece alıngan, kırılgan ve hassastır. Kalbi sevgi doludur. Herkese karşı da saygılıdır.

Sinan, Beşiktaş'a menajer olduğu zaman yönetime şöyle seslenmiştim: "Futbolla ilgili tüm anahtarları Sinan'a verin." Mutlulukla izliyorum, yönetim her gün Sinan'a daha büyük yetkiler veriyor. Ve Sinan, başarılı bir performans sergiliyor. İç transferi taviz vermeden bitirdi. Uçuk rakamları şiddetle reddetti. Kalması istenen oyunculara kulübün koşullarıyla tek tek imza attırdı.

Geçen hafta bir yazımda Ali Eren ve Nouma'yı tekrar Beşiktaş'a kazandırması için Sinan'a uyarıda bulunmuştum. Hemen beni aradı ve aynen şöyle dedi: "Hocam inanın Nouma kendisi gitmek istiyor. Ali Eren sizin de bildiğiniz gibi Daum için çok talihsiz konuşmalar yaptı. Treni kaçırdı. Geri adım atarsak takımda otorite sağlayamayız."

Sinan'ın bana saygısı sonsuzdur. Ama bu kararlı tutumu doğrusu çok hoşuma gitti. Sinan sana güveniyorum, inanıyorum. Sakın bacak arası atmaya kalkma.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır