kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Umuda uçamadılar


Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğulu olan 88 Türk, 56 Alman polisi eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri altında dün İstanbul'a getirild
Gemi ve otobüs dolusu kaçak trafiğine alışık olan Türkiye, dün ilk kez uçak dolusu kaçakla yüz yüze geldi. Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu kökenli kaçaklar, 56 Alman polisi eşliğinde İstanbul'a getirildi. 88 Türk'ün büyük hayallerle başladığı umuda yolculuk, Atatürk Havalimanı'nda sona erdi.

Almanya, ülkesine kaçak yollarla giren, aralarında özürlü ve kadınların da bulunduğu 88 Türk vatandaşını, uçakla geri gönderdi. Yasadışı yollarla Almanya'ya giden ve iltica talepleri kabul edilmeyen 88 Türk vatandaşı, Alman hükümeti tarafından kiralanan özel bir uçakla dün Düsseldorf'tan İstanbul'a gönderildi.

25'İ YARGILANIYORDU
Büyük hayallerle yasadışı yollardan Almanya'ya giden ve 25'i Türkiye'de çeşitli mahkemelerde yargılanan 88 kaçak, "FLY FTİ" adlı Alman havayolu şirketinden kiralanan özel bir uçakla geri gönderildi. Atatürk Havalimanı'nda uçaktan Türk ve Alman polislerinin yoğun güvenlik önlemleri altında indirilen kaçakların arasında özürlü, hasta ve kadınların da bulunması dikkat çekti.

SABIKASIZLAR SERBEST
Atatürk Havalimanı'na dün saat 15.15'de inen 922 sefer sayılı özel uçağın etrafını saran Türk polisleri, uçağa girerek, Alman meslektaşlarıyla yaklaşık 15 dakika görüştü. Bunun ardından uçaktan teker teker indirilen kaçaklar, otobüslerle Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada yapılan ilk kimlik araştırması sonucunda, kaçaklardan 25'inin Türkiye'de çeşitli mahkemelerde yargılanmasının sürdüğü anlaşıldı. Yargılamaları süren bu kaçaklarla, çeşitli suçlardan sabıkaları bulunanlar savcılıklara sevkedildi. Herhangi bir suça karışmamış oldukları anlaşılan kaçaklar yolcular ise yapılan incelemenin ardından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gökhan ARTAN- Cevdet ÖZDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır