kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


400 bin kişi Digitürk abonesi oldu
Digitürk, 400 bin abone sayısına ulaştığını açıkladı. Digitürk Kurumsal İletişim Müdürü Sevtap Emül, Türkiye'nin içinde bulunduğu kriz ortamında birçok şirketin satışları düşerken, Digitürk'ün üye sayısını hızla artırdığını belirtti. Emül, Digitürk'ün önümüzdeki beş yıl içerisinde yapacağı teknik ekipman ve altyapı yatırımının yaklaşık değerinin 500 milyon dolar olacağını, yatırım için gerekli finansmanın da Almanya, Belçika ve Hollanda Eximbank'ların garantisi altında gerçekleştirildiğini söyledi.

Fiat, elektrik sektörüne giriyor
İtalyan Fiat ile Fransız enerji şirketi EDF ile birlik olup İtalyan elektrik şirketi Montedison'u almaya hazırlanıyor. İtalya'da biraraya gelen Fiat, EDF ve Deutsche Bank yetkilileri satın alma fiyatı olarak 4.2 milyar dolar üzerinde anlaştı. Birleşme ile ilgili en büyük sorun satın alınacak Montedison'un bu işleme sıcak bakmaması. Uzmanlar şirketin hisselerinin toplanması yöntemiyle, alınabileceğine dikkat çekiyor. Bu tür birleşmeye en çarpıcı örnek Vodafone'nin geçen yıl cep telefon devi Mannesmann'ın hisselerini, hissedarlara yüksek bedeller ödeyerek alması gösteriliyor.

Türk Telekom Hazine'nin telefonunu kesti
Telekom Genel Müdürlüğü, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e bağlı olan Hazine Müsteşarlığı'nın bazı telefonlarını borçlarının ödenmediği gerekçesiyle kesti. Telekom, Maliye dışında, Başbakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve bazı karakolların da telefonlarını borcundan dolayı görüşmeye kapattı. Bir Hazine yetkilisi, "Dışarıdan bizi arıyorlar. Ama biz telefon istediğimizde 'Borcunuz nedeniyle görüşmeye kapanmıştır' mesajı alıyoruz" dedi. Ancak gelen tepkiler üzerine telefonlar akşam saatlerinde açıldı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır