kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

IMF'den ilginç bir yorum


IMF, önce kamu toplu sözleşmeleri, sonra hububat fiyatlarında sözlerini tam olarak tutamayan Türkiye'ye tepki gösteriyor.
Aslında, Türk Telekom'un yeni yönetiminde IMF'ye verilen Niyet Mektubu'ndaki gibi özel sektörden gelen profesyonel yöneticiler bulunuyor.

Ancak İbrahim Hakkı Alptürk'ün hem yönetim kurulu başkanı hem de Genel Müdür olarak kalması, IMF'nin toplantıyı ertelemesinin ardındaki neden olarak görülüyor. Telekom'da profesyonel bir yönetim isteyen IMF'nin, "Genel Müdür, yönetim kurulunun altındadır ve kurula hesap verir. Ancak Türk Telekom'da olay böyle olmadı. Şu anda Genel Müdürün yönetim kuruluna hesap verme zorunluluğu yok. Bu da yönetimin performans kaygısı olmadığını gösterir" görüşünü benimsediği belirtiliyor.

YÖNETİM YETERSİZ
Bu konunda son derece ilginç bir yorum, dün Reuters'e açıklama yapan karar verici konumundaki bir IMF yetkilisinden geldi. Yetkili, Telekom'da daha kabul edilebilir bir yönetim kurulu oluşturuluncaya kadar kredinin dondurulabileceğini söyledi.

Ayrıca IMF yüksek reel faizden de rahatsızlık duyuyor. IMF'nin, iç borçların döndürülebilmesi amacıyla da yeni tedbir isteyebileceği söyleniyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır