kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Telekom'da bitmeyen kriz piyasalara rahat vermiyor


IMF, Telekom nedeniyle Türkiye'yi cezalandırınca piyasa düşük enflasyona bile sevinemedi
Telekom'un gölgesi piyasaların üzerinden bir türlü kalkmıyor. IMF'nin Telekom'un yeni yönetimi ve bankalarla ilgili düzenlemeleri yetersiz bularak 1.5 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakmaması, düşük enflasyon rakamları ile 12 bin seviyelerine yükselmeyi hayal eden borsayı yeniden 11 bin seviyelerine çekti. Dolar dün yine 1 milyon 300'leri zorladı, bono faizleri yüzde 88'lere kadar çıktı.

Borsa dün güne IMF'den gelen kötü haberler nedeniyle düşüşle başladı. İlk seansta 10 bin 963 puana kadar gerileyen endeks, koalisyon liderlerinin IMF'ye yönelik sert açıklamalar yerine uzlaşmacı bir tavır sergilemesi ile sakinleşti. Özelllikle ikinci seansta bir miktar toparlanan Borsa günü 11 bin 153 puandan kapatırken hisse senetlerinin ortalama kaybı yüzde 3.1 oldu. Dün döviz ve bono piyasası da Telekom'un gölgesinde bir gün geçirdi. Sabah 1 milyon 300 bin seviyesine dayanan dolar Hazine'nin 5 aylık ihalesinde katılımın ve faizin piyasada olumlu karşılanması ile 1 milyon 280 bin liranın altına indi.

DOLAR DÜŞTÜ
Merkez Bankası'nda doların akşam kapanış fiyatı 1 milyon 276 binden gerçekleşti. Bu arada 5 aylık hazine ihalesinde net 147 trilyonluk satış yapan Hazine'ye 316 trilyonluk teklif geldi. İhalede bileşik faiz yüzde 91.82 olarak gerçekleşti. IMF'nin IMF İcra Kurulu toplantısını ertelemesi Merkez Bankası'nın bir süre önce açıkladığı "döviz satışlarını önceden açıklama" planında da ertelemeye yol açtı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır