kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bir erteleme daha


IMF'nin 1.5 milyar dolarlık krediyi erteleme kararından Dünya Bankası da etkilendi.
Dünya Bankası'nın 1.7 milyar dolarlık kredi dilimini erteleme kararı piyasalar için sürpriz olmadı. IMF'nin Türkiye'de soğuk bir duş etkisi yapan İcra Direktörleri Kurulu toplantısını erteleme kararından sonra Dünya Bankası da Türkiye kredisinin görüşüleceği kurul toplantısını erteledi. Türkiye'ye bu hafta içinde 1.7 milyar dolarlık iki krediyi onaylaması planlanan Dünya Bankası'nın, son gelişmeler çerçevesinde, Türkiye ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde vereceği belirtiliyor. Dünya Bankası'ndan toplantı tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmazken, Dünya Bankası'na yakın kaynaklar İcra Kurulu toplantısının yakın bir tarihte gerçekleşebileceğini belirtiyor.

Sürpriz karar değil
Dünya Bankası'nın saat 17.30 sularında açıkladığı erteleme kararı, piyasalar tarafından süpriz olarak karşılanmadı. Sabah saatlerinde Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu Türkiye Temsilcisi Emin Dedeoğlu'nun, Dünya Bankası'nın da Türkiye'ye verilmesi planlanan kredi diliminin görüşüleceği toplantının ertelenebileceğini ifade etmesi, piyasaların bu karara hazırlıklı olmasını sağladı.

Türkiye brifingi verildi
Dün, Dünya Bankası'nın karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu'nda, Türkiye konusunda bir brifing verildi. Banka yönetimi tarafından Kurul'a verilen brifingde, Ankara'dan Washington'a hareket eden Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber da bulundu. Brifingte, kredinin serbest bırakılması için bir müddet daha beklenmesi kararı çıktı.

DERVİŞ, IMF'YE GİDİYOR
Tüm bu sıcak gelişmeler yaşanırken, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in de Perşembe veya Cuma günü IMF Başkanı Horst Köhler ile görüşeceği bildirildi. IMF Sözcülüğü'nden edinilen bilgiye göre, Washington'daki Derviş-Köhler görüşmesine, IMF'nin diğer üst düzey yöneticileri de katılacak.

Görüşmenin bugün (Çarşamba) gerçekleşmeyişinin nedeninin ABD'deki resmi tatil değil, Köhler'in yoğun programı olduğu öğrenildi. Görüşmede, Bakan Kemal Derviş'in, alınan ekonomik önlemler konusunda IMF Başkanı Horst Köhler'e ayrıntılı bilgiler vereceği belirtildi. Bakan Derviş'in, Perşembe günü ayrıca, Dünya Bankası yöneticileriyle toplantı tarihi konusunda bir görüşme yapması bekleniyor.

Öksüz: Karışmasınlar
IMF'nin İcra Kurulu toplantısını değerlendiren Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, "IMF gördüğü lüzum üzerine erteleyebilir. Bize ne?" dedi. Erteleme gerekçesinin Telekom Yönetim Kurulu'yla ilişkilendirilmesine de karşı çıkan Öksüz şöyle dedi: "Yönetim Kurulu'nu ben de Kemal Derviş de taktirle karşıladık. Dolayısıyla IMF'nin karışma konuları arasında değildir." Öksüz bu açıklamayı yaparken dün Telekom Yönetim Kurulu gün boyunca IMF'nin erteleme kararını değerlendirdi. Yönetimin aniden toplanması, "istifa" söylentilerine neden oldu. Ancak, Başbakan Bülent Ecevit, Alptürk'ün istifa söylentilerini yalanladı. Alptürk, dün sabah Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ü ziyaret etti. Öksüz, Alptürk'e bir tebrik mektubu vererek yeni yönetime dağıtmasını istedi. Alptürk de, yeni yönetimin uyumlu çalışacağından emin olduğunu belirterek, yönetim kurulunu toplantıya çağırdı. Toplantıda, daire başkanlarının ihtisas alanlarıyla ilgili yeni yönetime brifing verdikleri bildirildi. Genel Müdür Alptürk'ün istifa söylentileri ve alınan kararlarla ilgili olarak bugün bir açıklama yapması bekleniyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır