kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Borcumuzu ertelemezseniz bankayı havaya uçururuz


Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'da bankalara borcu olan küçük esnaf, ödeme günü gelip çatınca macera filmlerini aratmayacak türden bir 'senaryoya' imza attı.
Bankalara borçları 500-2 bin dolar (600 milyon-2.5 milyar lira) arasında değişen yaklaşık 60 esnaf, dün başkent La Paz'daki bankalar birliği binasını bastı.

REHİNELER SERBEST
Ellerinde molotof kokteyli, dinamit lokumu ve hafif patlayıcı maddeler bulunan "borçzedeler" binadaki 100 çalışanı rehin aldı. Ve hükümete bir mesaj gönderdi: Borçlarımızı erteleyin yoksa binayı havaya uçururuz... Niyetlerinin ciddi olduğu kanıtlamak için de çalışanların üzerlerine dinamit lokumları sarıp binayı kuşatan özel tim ve polis ekiplerine gösterdi.

Kilise görevlileri ve insan hakları savunucuları, kan akmasını önlemek için polisle esnaf arasında arabuluculuk yaptı. 10 saat sonunda esnaf, rehineleri bıraktı. Ancak borçzede esnaf, İçişleri Bakanlığı'ndan talepleri konusunda kesin bir çözüm gelinceye kadar teslim olmayacaklarını söylüyor. Polis krizin en geç 24 saat içinde olaysız bir biçimde biteceğini açıkladı. Kimileri işsiz olan esnaf, 30 bin kişinin şirketler ve bankalara olan borçlarının ertelenmesi için 3 aydır ülke genelinde gösteri yapıyordu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır