kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İcraat yoksa para yok


Türkmenbaşı, ülkedeki suç oranını düşürmeyi başaramayan İçişleri Bakanı'nın Temmuz ayı maaşını kesti
Farklı icraatları ve sıradışı açıklamalarıyla her zaman "olay adam" olmayı başaran Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov son icraatıyla yeniden adından söz ettirdi. Türkmenbaşı bu kez de ülkedeki asayişi sağlayamadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanı Poran Berdiyev'in maaşına el koydu. 1999'da kendisini "Ebedi Başkan" ilan eden Türkmenbaşı, dün yaptığı açıklamada ülkedeki suç oranının arzu edilen seviyeye düşürülemediğini ve bunun da sorumlusunun Berdiyev olduğunu söyledi.

BU İLK KEZ OLMUYOR
İçişleri Bakanı'nın Temmuz ayı maaşının ödenmemesi için talimat veren Türkmenbaşı, bu meblağnın devlet bütçesine eklenmesini istedi. 4.5 milyonluk Türkmenistan'da her dediği kanun olan Türkmenbaşı'nın gazabına uğrayan tek kişi Berdiyev değil... Niyazov daha önce de halka açık yerlerde sigara içerken görüntülenen Başkanlık Sözcüsü'nün Mayıs ayı maaşını kesmişti. Niyazov'un "İcraat yoksa, maaş yok" diyerek maaşına el koyduğu bir diğer kişi de başkent Aşkabat'ın Belediye Başkanı olmuştu. Mayıs ayı başında başkent sokaklarında teftişte bulunan ve sokakları temiz bulmadığını belirten Niyazov, gezinti sonrası başkanlık sarayına döner dönmez Belediye Başkanı'nın maaşını kestiğini açıkladı. Niyazov, Belediye Başkanı'nın maaşını da belediyenin temizlik işleri için ayırdığı bütçeye ekledi.

Yakında peygamber bile olacak
Kendisine sayısız ünvanlar yakıştıran Türkmenbaşı, tüm dünyanın dilinde... Vatandaşlarının anlayışına aykırı diye opera ve baleyi yasakladı, yakınları onu peygamber ilan etti. Kaleme aldığı Ruhname adlı eseri, yakında devlet okullarında okutulacak. Çevresi, kitabın Kuran'ı Kerim'den sonraki en kıymetli eser olduğuna inanıyor. Resmi bina, okul ve meydanlara heykel ve posterlerini yerleştirdi, havaalanına kendi ismini verdi. TV ve radyo haberleri, yalnızca onunla ilgili haberler yayınlıyor. Bir fotoğrafı, yayın boyunca ekranının sağ köşesini süslüyor. Ülkenin tek hakimi Niyazov, TV ve radyo yöneticilerini toplayıp yağcılığa tahammülü olmadığını, kendi haberi dışında da haber yapmalarını emretti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır